Zyxel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani Makina ve Elektrik bölümünü öneriyorsunuz değil mi?
Ancak çevremde bir sürü elektrik bölümü mezunu var ve işsizler.
Ayrıca biraz araştırdım ben az önce, dersleri çok zormuş, geçmesi çok zormuş.
Metal bölümü nasıldır sizce?
metalden mezun arkadasım var plastikçide asgari ile çalısıyor
bakın Türkiye'de günümüzde kimse kimseye gel çalıs kardesım su kadar maas demıyor maalesef.
nereden mezun olursanız olun bu boyledır ve kendınızı gelıstırmezsenız yenılıklere acık olmazsanız gözünüzü kulagınızı açmazsanız çevrenız olmazsa nasıl iş bulabilirsiniz ki*?
yılda 1000 kişi mezun olsun türkiyede elektrik-elektronik alanından
bunların kaçı işe girebilecek 500 kişisi..
bu her alanda böyledir maalesef tercih yapar iş veren.
bakın elektronikden bir örnek daha bızım okuldan mezun bir abimiz var.okula ziyarete geldı 4x4 jeep ile. kafasını kullanmıs lıseden mezun olur olmaz ufak bır sermaye ile güvenlik alarm şirketı kurmus ve suanda çok guzel işler başarıyor..

ekmek aslanın azında kısacası ..
elektrik elektronik teknik lise = anadolu lisesi 'nin derselirini görür ama meslek lisesi oldugundan ögretmenler müsemma gösteriyor tabi ki.. o kadar da zor değil ufak bir çalısmayla falan cok rahat geçılıyor sınıf teknik derslerın 4-5 gelmesı ımkansız belkı ben hıc gormedım 3 den yukarı ama ders sayısı 10 oldugu ıcın 2-3 getırerek dıger derslerını de kurtarır kredisi yuksek ve sınıfı pekala geçer
tavsiyem budur
elinize bir gazete alın şimdi iş ilanlarına bakın lutfen %70 i elektrik elektronik teknisyen tekniker muhendıs...
teşekkurler..