Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Issizlik var olabilir ama calismak istemeyensizlik daha fazla,
Sunu bir kere unutmayalim biz burada napiyoruz webden yahu olmayan bir isten kendimize is yaratip tasi SIKIP suyunu cikartiyoruz.
Bizler farkli yarartik degilizki bizdede akil varsa baskalarindada var. Herkes gitsin bildigi yada bilmedigi isi ögrensin daha haklirimizi bilmeyen bir toplumuz ki bu adamlara nasil is verelim.
Egri oturup dogru konusalim. Etrafinizdaki issiz insanlara bakin %50 kesimi sadece masa basi is arayan , gunde sabah 8 de gideyim 5 de cikayim isi arayan. Aksam calismam , gece mesai yapmam , yemek molam su kadar olacak vs 2 k para isterim vs .
Öncelikle zaten türkiyede 80 milyon insan varsa bunun 40 milyon calisan ise sadece arada 5 milyon issiz ise neden diger 25 milyonun isi varda onu kimse soylemiyorda 5 milyon issiz göze batiyor.
Evine bakmak zorunda olan , ailesi olan hic kimse issiz degil. Sadece 16 ile 25-29 yasina kadar bekar gezen hayati daha ogrenmemis %80 lik genc kismimiz zaten eve bakim derdi olmadigi icin calismiyor sonra issiz oluyor.
%10 luk bir kesimde kahvede okey atmayi calismadan daha rahat buldugu icin calismiyor.
Zaten calismiyorum diyen adamlarin bir yerlerden geliri varki calismiyor. Yani bir insan calismadan ne kadar yasayabilir, Demekki adam karnini doyuruyor.
Ben cok gördüm artik issizlik vs yalanlarina inanmiyorum. Heleki o üniversite bitirdim. Adam 2 yillik muhasebe okuyor.2 yillikda digaridan bitiriyor. 4 yillik etti diyor ve kendini üniversize bitirmis sayiyor muhabese okuyarark bu adam migros gibi bir yerde mudurluk ariyor , yada banka calisani olmak istiyor. Büyük sirketlerde sorumlu olmak istiyor. Bu adam marketlerde calismam diyor , muhasebecilik yapmam diyor , boyle 2 3 subesi olan dükkanlarin muhasebesini tutmat diyor, böyle 3 5 sene geziyor. Sonrada kalkip arkadas is yok ya piyasada diyor.
Bunun adi issizlik degil , tembleliktir , popo SIKMAMAsidir. Yiyemeyecegin kadar almaktir.
Issizlik yok merak etmeyin. Isi begenmeyen , calismak istemeyen zengin bir devletiz aslinda bunu yurtdisinda yasamis birisi olarak söylüyorum.
Yurtdisinda yasayan adamlar anlatsinlar bunu. Ben Türkiyede 16 yasinda hem hafta ici okula gidip hafta sonu calisan adam görmemistim. Yurtdisinda yasayan o kadar fazla bu statüde genc var ki akliniz durur.
Issizligi tam olarak hesaplamak bütün calisanlari kesin olarak sigorta yapildiktan sonra ortaya cikar. Adam calisiyor. Ornek ben calisiyorum. Webden kazaniyorum. Ama ben sigorta yapmadigim icin issiz sayiliyorum. Yalan ben güzelde para kazaniyorum.
Bu yuzden bir cok insan sigortasiz calistigi icin issiz sayiliyor buda gercek rakami hic bir zaman yansitmiyor.