beyaztasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitimli işşsizlerin artım eğilimide fazla Öğretmen mühendislik gibi mesleklerdeki yığılma ihtiyaç fazlası istihdam doğuruyor, bir fabrikada bir mühendis yeterliyken bir çok tekniker sıfatında eleman ihtiyacı daha fazla bulunmaktadır, özellikle yeni nesil okuyacak arkadaşlarımızın aile taleplerinden ve okuduğum illa şu olmalı kriterlerini gerçekci ve ihtiyaç olan alanlara yöneltmeleri gerekmektedir, o yüzden kendini yetiştirmeyen sadece okuduğu okullarda aldığı bilgiyle kalan, iş hayatındada sadece bildiğini devam ettiren bireylerin reel piyasa koşullarında rekabet şansıda gitgide azalmaktadır, herkesin sevdiği ve hakettiği işleri yapabilmesi ve kazanması dileğiyle....
Hocam iyi de Türkiye de 5 yıl önce süper olan bir meslek 5 yıl sonra tarihe gömülebiliyor. Bir kaç tane ölmez meslek dışında sürekli döngü halinde meslekler. Diyelimki reklam işi bugün süper ama 2 yıl önünüzü görmeniz imkansız. Teknoloji çalıştığımız düzeydeki reklamı belkide silip atacak. 12 yıl önce beden eğitimi öğretmenliği süper popülerdi şimdi girmek bile istemiyorlar. Bir çok bölüm veya branşın 5 yıl önünü görmesi ne yazıkki çok zor. Her meslek için tüm dünyada bu böyle. Ben Muhasebeciyim ve ben işe başladıktan sonra 3 kez muhasebe sistemi değiştirdim. Ben değiştiremese idim beni değiştirirlerdi. Bu sadece benim çalıştığım alanda olan bir değişiklik ve ne yazıkki tüm meslekler aşağı yukarı aynı sıkıntıda. Neokuyacağımıza karar vermek eskide kaldı. Yarın veya bir sonraki gün hangi meslekler ayakta kalır hangileri yükselir hangisi düşer ona bakmaya başladık.