Merhabalar,
Öncelikle bahsetmiş olduğunuz olay evet güzel. Herkes neyin; kimin, ne olarak satış yaptığının farkına varacaktır. Fakat bunun için bunlara gerek yok bence. Google vb. arama motorlarında binlerce hosting
firması bulabilirsiniz. Fakat, bir firmaya yönelik araştırmalarınızda o firmaya ait şikayet konularını ve ya güven konularınıda bulabilirsiniz.
"Nedir, ne demektir?" Diyeceksiniz. Her firmanın kendine özgü taktikleri vardır. Nasıl ki, bir komedyen insanın düşünmesini engelleyerek insanları güldürebiliyor ise; bir hostingcide başka bir şekil ile müşteri potansiyeli sağlıyordur. Peki analiz etmeden nasıl anlarız? Örneğin; R10 gibi bir forum sitesinde belkide yüzlerce, binlerce hostingci var. Hepsine ait bir konuda açılmış gibi. Hosting Şirketleri bölümünde herkesin kendine ait bir konusu var. Hostlarını kullanan kişilerde yine forumlarda mevcut. Bunlara danışarak olumlu ve ya olumsuz konuları bir araya getirebilir, sonrasında ise bunları analiz edebilirsiniz. Atıyorum, A firması destek konusunda 6 saat veriyordur; B firması ise destek konusunda 10 saattir. Değişkenlere göre karşılaştırma yapılarak bir sonuç ve ya bir fikir sahibi olabilirsiniz. Anketlerde ise karmaşa olacaktır muhtemelen. Çünkü herkes direk olarak oy verecekler. A firmasına kanıtsız, berbat bir firma denilebilecek. Fakat bunun kanıtı yok. Bundan dolayı kalkıpta anket ile firma değerlendirme gibi bir konu yapmak açıkçası bana mantıksız geliyor. Çünkü çoğu insan farklı niyetler ile oy verebiliyor.
Hosting Şirketleri bölümüne göz atabilirseniz eğer, birçok firmaya ait başlık ve birçok konu mevcut olsa gerek. Oradan yorumları göz önüne alarak hareket edebilirsiniz. Anket etc. gibi şeylere gerek duymuyorum ben şahsen.
Konunuzun en altında bir örnek vermişsiniz mesela, fiyatları vs. gibi şeyleri görerek duyarak bir kanıya varmışsınız. Bahsettiğim olayda ise şu şekilde bakabilirsiniz;
bu konuda mesela benim kendi firmam hakkında görüşlerini sunan müşterilerim mevcut. Sizde bunlara bakarak ve bu gibi yerlerden yola çıkabilirsiniz.
(Not: Firma örnektir, reklam amaçlı konulmamıştır.) Haricindede sanırım pek fazla söylenecek söze gerek yok.
Saygılarımla
Hüseyin EREL
Zaman Bilişim İnet\Net | Gelecek Çok Net