hurgeneral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ek yapacak olursak yani daha ayrıntıya girersek diğer tavsiyeler ;

1. Acemi birliğine giderken yanınızda bir bavul dolusu elbise götürmeyin. Üzerinizde ki elbiseler kafidir. Zaten Yemin Tönerine kadar çarşıya çıkamayacaksınız 28 gün boyunca Sivil elbiselerinizi giyeceğiniz herhangi bir zemin oluşmayacak. Yemin töreninden sonra eğer piyade iseniz 7 günlük dağıtım iznine gönderilirsiniz, komando iseniz 2 gün evci çıkarsınız ve 45 gün daha acemi birliğine devam edersiniz. 45 gün sonra 7 gün dağıtıma gönderilirsiniz.

2. Acemi birliğinde yanınıza çok para almayın. Zaten başınızı eğitimden, mıntıkadan, koğuştan, nöbetten kaldırıp bir şeyler almaya vakit bulamaycaksınız. Vakit bulsanız bile sıra gelmeyecek. Kontor parası, çay parası birde sigara parası hesaplayın ona göre ayarlayın kendinizi.

3. Fazla para almayın dememin sebeplerinden biride orda sizi bekleyen topraklarınız. Adamın teskeresi gelmiştir. Parası yoktur. Toprağım ayağına yatar sizden borç para koparmaya çalışır. Vay ben seni rahat ettiriririm, eğitime sokmam falan. Gelmeyin böyle numaralara. Üst devrelerle fazla samimi olmayın. Kendi devleriniz size yeter.

4. Acemi birliğinde ilk 10 gün tuvalete çıkamayabilirsiniz Endişelenmeyin bir anda eğitimlerle vs vucuda aşırı yüklendiğinizden aldığınız tüm besinleri sonuna kadar sindirirsiniz. Dışarı çıkacak bir şey kalmaz kalsada çıkacak kadar olmaz. Yani bu sorun değil herkesin başına gelir.

5. Şu elbise konusuna bi daha değinmek istiyorum. Yanınızda fazladan götürdüğünüz elbiseleri emin olun siz giyemeyeceksınız. Bir yıgın devreniz vardır. Çarşıya çıkmak için bavulu açtığınızda hurra devreleriniz başınıza üşüşür bavul boşalır size bir şey kalmaz

6. *** ben giderken bi kaç karton sigara falan götüreyim uğraşmayım falan diyorsanız asrın hatasını yaparsınız. Eğer sigara kartonunu bir üst devre görmüşse dolabınız itina ile patlatılır emin olun.

7. Gittiğinizde size standart olarak bir yazlık ve bir kışlık bot verilir. Ayrıyaten 2 adet sıfır kamuflar verirler. Askerlğim bitene kadar bunlar beni idare eder derseniz yine yanılıyorsunuz. Çünkü o sıfır botları ve kamuflajları patlatmak için üst devreler çoktan plan yapmıştır. Ne kadar kitlerseniz kitleyin o kilitler tutmaz. Yenisi alınır eskisi konur. Yer değiştirme hesabı

şimdilik bu kadar yine güncellenecek..

Çok güzel bir anlatım olmuş. Sizi canı yürekten tebrik ediyorum. Hepsini aklımda tutacağım