askerde devrecilik haktır sanmıyorum devrecilik olmayan bir yer olsun. askere gittiğinde ordaki sürü psikoljini fark edeceksın. sadece sürüye ayak uydur. herkes ne yapıyorsa onu yap. ne bir fazla ne bir eksik.
6-7 ayın sıkıntılı gecer ilk etapta alt devre oldugun için. 7. aydan sonra durum tersine döner artık üst devre olursun. yani köprüyü gecene kadar dayıya dayı demek gibi. 7. aydan sonra köprüyü geçmiş olursun.
çok sessiz olunması taraftarı değilim. ne olursa olsun kendini ezdirme çünkü askerlik karakterin insana oturduğu yerdir bir nevi. sesini çıkarmassan ezilmiş olursun, ezilirsin sesini çıkarırsanda bu sana bol bol gece nöbetleri patlar veya olay büyürse en fazla disco ya gidersin.
(dipnot: forumda disco da yatan varmı bilmiyorum ama tecribe ile sabit orda kalmak çok zordur. 7/24 spor vardır. 7 gün 77 gün olur

sigasızlıgın tadıldıgı en acı yerdir ama ezilmekten iyidir.)
bana göre askerde yapılması gereken en önemli şey o anı yaşamak. askerliğin %90 ı gırgır makara dır. ordaki ortam başkadır. hiç bir şeyi kafaya takmadan her şeyden uzak hayatından başına bir defa gelen askerliği yaşamak lazım. 15 ayın bittiğinde mutlululuk ve hüznü bir arada yaşarsın. arkadaşlarından ayrılmak zordur.
benden bu kadar

)