2 seneden sonra ilk defa r10da bir tartışmanın içine giriyorum. malesef başlıkta o kadar saçma sapan yazılar varki dayanamadım.

savaşta en büyük zayıflık düşmanını küçük görmektir. "yunanistan kim tükürsek boğarız" mantığıyla düşünürseniz onların 1921 de ki durumuna düşersiniz.

unutmayın çanakkaledede kurtuluş savaşındada bize çarıklı gözüyle baktılar ve sonucunu hepsi gördü.

silahlanmak bir ülkeyi zayıf düşürürmü konusuna gelince. kısman evet silahlanırken dışa bağımlı kalırsanız ekonomik olarak zararı vardır.

ancak kendi teknolojinizi üretmek için çabalarsanız bu size uzun vadede çok yararlı olacaktır.

örnek olarak şu anda kullandığınız internet nasıl bulunmuş bunu bir araştırın derim.

şu anda günlük hayatınızda kullandığınız birçok lüks çemkirdiğiniz silahlanma yarışı sayesinde var.

sizlere soruyorum;

TSK bu günkü gücünde olmasaydı kimler pkkya ne silahlar verirdi?

TSK nın bir paşası suriyeye yeter artık gerekirse şama gireris demeseydi apo hala şamdaydı.

bugün eğerki birisi bize açık açık düşmanlık yapamıyorsa bu TSK nın varlığıdır bunu unutmayın sakın.

bazı arkadaşlar düşmanımızmı var hani nerde gibi geyikler yapmış. evet bugün dört yanımızdan gırtlağımıza sarılmadıysa düşmanlarımız bu ordumuzun gücü sayesindedir.

bugün kıbrıstaki türkler hala hayatta ise bu türk ordusunun gücü sayesindedir.

ayrıca bugün fiili bir savaş içerisinde olmasanda silahlanmaya mecbursun. yumurta kapıya gelince silahlanamazsın unutmayın kıbrıs savaşında yediğimiz ambargoları.

ancak silahlanırken dışa bağımlı olmakta sadece ekonomiye değil aynı zamanda milli güvenliğede zarar vermektedir. olası bir savaşımızı bugün amerika onaylamasa kullanabileceğimiz silah sayıları çok kısıtlı.

kendi teknolojimizi kendimiz üretmeye başladığımızda hem ekonomimiz düzelir, hem gücümüz artar, hemde sadece silah değil birçok alanda gelişme gösteriris.

söylediğim gibi interneti dahi askeri ihtiyaçlar buldurmuştur insana. bizde belki birşeyler bulur insanlığa katarız.