Yurtdışından yorum yapan arkadaşlar:
Burası Türkiye...Tamam siz orada sınırsız özgürlüğe sahip olabilirsiniz ancak bu genel-geçer doğrunun sizin yaşadığınız hayat olduğunu kanıtlamaz.Sınırsız özgürlük diye birşey yoktur.Toplumların belli yaptırım ve normları vardır.Uymak zorundasınızdır.Kaldı ki buradaki olayın perde arkası tamamen rayting amaçlıdır.Olay ise bu ülke insanının büyük çoğunluğu tarafından hoş görülmeyen bir olaydır.
Bu ülkede -sadece bu ülkede değil dünyanın birçok ülkesinde de- eşcinsellik veya diğer alışılagelmiş ilişki trleri hoş karşılamaz.Siz şimdi kalkıp da yurtdışı gördünüz diye toplumun genelinin kabul ettiği doğruları yargılayamaz, sorgulayamazsınız...
Siz özgürlüklerle normları birbirine karıştırıyorsunuz.Madem bu vatan ile kıyaslama yaptınız o halde söyleyin bakalım kaç tane türbanlı o ülkelerde özgür? Hiç boşuna özgür falan demeyin bizim de tanıdıklarımız bizim de akrabalarımız var değişik ülkelerde.Hiç de özgür değiller...Bakınız ülkelerin toplumların belli başlı normları, yaptırımları vardır.Bu sadece Türkiyeye has bir özellik değildir.Biz özgürlük nağraları atıp dünyaya demokrasi ve kişisel özgürlük dağıtıyorum diyen çok yabancı devlet gördük...Gördük de sonuçta bir baktık ki bunların özgürlük anlayışı sadece kendilerine.Öyle bir özgürlük anlayışınız olacakki sizin normlarınıza uyan "özgür,ilerici,haklara saygılı" uymayan "gerici, yobaz, baskıcı" Yok böyle bir adalet....
sek-s yapmak, değişik fantazi sahibi olmak, farklı düşünce sahibi olmak her bireyin hakkıdır buna kimsenin lafı olamaz.Ancak ben özgürüm deyip de insanların gözü önünde sek-s yapamaz, farklı düşünüyorlar diye kimseye yobaz, gerici yaftası takamazsınız.Bir kere özel hayatın bu gibi progrmlarla çarşaf çarşaf insanlara gösterilmesi baştan başa bir gaftır ve kasıt aramak gerekir...
Son olarak diyorum ki benim Cennet vatanım Avrupanın en ucra köşeisnden tutunda en kodoman semtine kadar hepsinden daha ilerici, fikir ve özgürlüklere daha saygılıdır
İlk olarak söylemem gerekliki. Ben Türkiyede ikamet ediyorum, zaten yandaki mini profilimdende bu detayı edilebilirsiniz. Üstelik bahsettiğimiz cinsel yönelim çeşidi 'eşcinsellik' bir yaptırım, kültür, görenek, fantazi, s-ek-s, s-ek-s çeşiti değildir. Heteroseksüellik, biseksüellik ve homoseksüellik(eşcinsellik) cinsel yönelimleri kişilerin duygusal ve fiziksel hoşlantılarının tanımlarıdır. Eşcinsel kişi hemcinsine karşı duygusal ve fiziksel çekim duyar. Bunu hiç kimse s-ek-s türevi olarak nitelendiremez. Bilimsel açıdan en azından bunu bu şekilde göstermeye kimsenin hakkı yok.
Üstelik Türban özgürlüğüne değinmişsiniz. Ben bilmem nedir ne değildir ama Türban ve benzeri bir örtüyü kullanmak kişinin kendi verebileceği bir karardır yani TERCİHTİR. Ama eşcinsellik TERCİH DEĞİLDİR. Yani kişinin kendi karar verebileceği bir yönelim değildir. Kaynak:
www.Escinsellik.com - WHO - APA - TPD
Edit: * Onarımı.