Yazı Eklentileri

Recent Posts Embed
Wordpress Recent Posts Embed eklentisi ile istediğiniz kadar son yazıyı özetleri ve yorum sayılarıyla beraber ayrı bir sayfada gösterebilirsiniz.

Özellikler
Wordpress son sürüm uyumlu
Kolay kurulum
Rahat özelleştirilebilir
Kurulum
İndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkinleştirin.

Sonra Yönetim Paneli > Ayarlar > Recent Posts yoluna gelin, kısaca bir kaç ayarlardan bahsedeceğim.

Number of posts : Kaç adet son yazı gözükecek

Display comments : Yazılara ait son sayıları gözükecek mi ?

Display excerpt : Yazıların özeti gösterilecek mi ?

Length : Özetin uzunluğu

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra yeni bir sayfa oluşturarak metin alanına aşağıdaki etiketi ekleyin

[recent posts]

Bazı kategorilere ait son yazıların gösterilmemesini isterseniz de aşağıdaki etiketi kullanın (Rakamları değiştirerek ilgili kategori idlerini virgüllere ayırarak yazın)

[recent posts = -2,-4]

DOWNLOAD

Find replace
Wordpress Find replace eklentisi yazı ve sayfalarınız içinde yer alan değerleri toplu bir şekilde değiştirmenize yardımcı oluyor. Mesela 10 tane yazınız için Wordpress 2.5 ibaresi geçiyor ve siz Wordpress 2.9 olarak değiştirmek istiyorsunuz. Bu eklenti sayesinde ilgili işlemi tek seferde rahatça yapabilirsiniz.

Özellikler
Kolay kurulum
Kurulum
İndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkinleştirin.

Sonrasında Yönetim Paneli > Eklentiler > Find and replace yolundan Search string: kutusuna değişecek değeri Replace string: kutusuna yerine gelecek yeni değeri girin.

DOWNLOAD

DomainTools Whois Plugin
Wordpress DomainTools Whois Plugin eklentisi, yazı içlerinde verdiğiniz bağlantıların whois bilgilerini sayfa değişimi olmaksızın gösterilmesini sağlıyor.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Kurulum

DOWNLOAD

Easy Spoiler
Wordpress Easy Spoiler eklentisi ile, yazı içlerinde spoiler ( açılır gizli içerik ) verebilirsiniz.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Kurulum

Daha sonra yazı yazarken metin alanına aşağıdaki etiketi ekleyin

[spoiler title="Başlık"].. içerik buraya .. içerik buraya ..[/spoiler]

DOWNLOAD

jQuery Table of Contents
Wordpress jQuery Table of Contents eklentisi, yazılarının sağına yazı içi başlıklara kolayca ulaşılabilmelerini sağlayan bağlantılar yerleştiriyor. Daha iyi anlama adına eklenti ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Kurulumİndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkinleştirin.

DOWNLOAD

YouTube SimpleGallery
Wordpress YouTube SimpleGallery eklentisi, adreslerini girdiğiniz youtube videolarını yazı/sayfalarınızda sergilenmesini sağlayan bir eklenti.

Özellikler
Kolay kurulum
Otomatik küçük resim çekebilme
Kurulum

Ardından yeni bir sayfa oluşturup aşağıdaki etiketi yazı alanına girin

[youtubegallery]

http://www.youtube.com/watch?v=160BuK8OydE

http://www.youtube.com/watch?v=sFGG3ZSht2k

http://www.youtube.com/watch?v=DSJY84RkTGU

http://www.youtube.com/watch?v=b07tKChuhAc

[/youtubegallery]

Videolara başlık girmek istiyorsanız etiketiniz şu şekilde olacaktır

[youtubegallery]
Atatürk|

http://www.youtube.com/watch?v=160BuK8OydE

Kool Savas|

http://www.youtube.com/watch?v=sFGG3ZSht2k

Horon|

http://www.youtube.com/watch?v=DSJY84RkTGU

Koca Yusuf|

http://www.youtube.com/watch?v=b07tKChuhAc

[/youtubegallery]

Eklenti ile ilgili ayarları Yönetim Paneli > Ayarlar > Youtube Gallery yolundan yapabilirsiniz.

Ufak bir dipnot: Youtube videolarını aynı sayfada izletmek isterseniz ayarlardan Opens videos in a box on your page seçeneğinin aktif olması ve ThickBox eklentisinin kurulu olması gerekmektedir.

DOWNLOAD

FancyBox for WordPress
Wordpress FancyBox for WordPress eklentisi, resimlerinizin FancyBox efektiyle açılmasını sağlayan güzide bir eklenti.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Kurulumİndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkinleştirin.

DOWNLOAD

DepositFiles Uploader
DepositFiles Uploader eklentisi, Depositfiles.com‘a bağlanmadan yüklemelerinizi wordpress üzerinden yapabilmenizi sağlayan bir eklenti.

Özellikler
Kolay kurulum
Flash

Bundan sonra yazılarınızı yazarken menü çubuğunun en altında DepositFiles uploader simgesine tıklayarak yüklemelerinizi yapabilirsiniz.

DOWNLOAD

Yönetim Paneli Eklentileri

Private Messages For WordPress
Private Messages For WordPress eklentisi günlüğünüze üyeler arasında mesajlaşlaşma sistemi kuruyor.

Özellikler
Kolay kurulum
Türkçe
Kullanıcı seviyesine göre gelen kutusu sınırlaması koyabilme
Kurulum

DOWNLOAD

WordPress Admin Bar Improved
WordPress Admin Bar Improved eklentisi, wordpress günlüğünüzde en üste yerleşen güzel bir çubuk menü eklentisi.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Rahat özelleştirilebilir
8 Farklı görünüm

Ardından Yönetim Paneli > Araçlar > Admin bar yolundan hangi bağlantıların menüde gözükeceğini ve temanızı seçerek ayarları kaydedin.

On the site: Admin barı günlükte göster

In the admin area: Admin barı yönetim panelinde göster.

DOWNLOAD

Viper’s Video Quicktags
Wordpress Viper’s Video Quicktags eklentisi, kolayca yazılarınıza youtube, dailymotion gibi video sitelerinden video eklemenize yardımcı oluyor.

Desteklediğim bütün video siteleri:

Youtube
Google Video
Dailymotion
Vimeo
Veoh
Viddler
Metacafe
Blip.tv
Videopress
Flickr videos
Spike.com
Myspace TV
Desteklediği video uzantıları:

Flash videolar ( FLV uzantısı )
Quicktime ( MOV uzantısı )
Genel video uzantıları ( Avi, Mpeg, Wmv gibi.. )
Özellikler
Kolay kurulum
Rahat özelleştirilebilir
12 Farklı video sitesi ve 5 farklı video uzantısı desteği
Kurulumİndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkineleştirin.

Daha sonra Yönetim Paneli > Ayarlar > Video Quicktags yolundan videolar için genel ayarlamaları yapın. ( Width: Genişlik Height: Yükseklik )

Ayrıca üstteki linklerden her video sitesi için sunulan renk, kenarlık, tekrar oynatma gibi ayarlarıda yapabilirsiniz.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra yazılarınızı yazarken editörünüzde video sitelerine ait simgeler/yazılar çıkacaktır, ilgili linke tıklayarak çıkan kutuya videonun bağlantısını eklemeniz yeterli olacaktır.

DOWNLOAD

WP-Ban
WP-Ban eklentisi istediğiniz ip, ip aralığına, arama motoruna, sunucuya ban ( erişim engellenmesi ) atarak günlüğünüze girişi engelleyebilirsiniz.

Özellikler

Kolay kurulum
Türkçe
Kurulum
İndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkineleştirin.

Bundan sonra Yönetim Paneli > Ayarlar > Ban yolundan ban atabilir, siteye girmeye çalışan engelli kullanıcılara gösterilecek mesajı düzenleyebilirsiniz.

DOWNLOAD

Oylama Eklentileri

Reaction Buttons
Wordpress Reaction Buttons eklentisi, yazılarınızın sıkıcı, yararlı, harika gibi kavramlar altından değerlendirilmesini sağlıyor.

Özellikler
Kolay kurulum
Rahat özelleştirilebilir
DOWNLOAD

Post Star Rating
Wordpress Post Star Rating eklentisi, yazılarınızın ziyaretçiler tarafından oylanmasını sağlayan ve fazla detaylı olmayan bir eklenti.

Özellikler
Kolay kurulum
Hoş tasarım
Kurulum

Daha sonra oylama grafiklerinin çıkmasını istediğiniz yere aşağıdaki kodu yerleştirin

DOWNLOAD

Visitor Like/Dislike Comment Rating
Wordpress Visitor Like/Dislike Comment Rating eklentisi, yapılmış olan yorumlara ” Like ” ve ” Dislike ” şeklinde oy verilmesini sağlıyor.

Özellikler

Kolay kurulum
Ajax

DOWNLOAD

JR_Poll
Wordpress JR_Poll eklentisi, günlüğünüz için fazla detaylı olmayan sade bir anket eklentisi.

Özellikler
Kolay kurulum
Bileşen
Kurulum

Ardından Yönetim Paneli > Ayarlar > Jr Poll yolundan bir anket oluşturup Görünüm > Bileşenler yolundan da Jr Poll bileşenini temanıza ekleyin.

DOWNLOAD

NOT: Devamı gelecektir..
Kaynak: Eklenti.Net