Valla arkadaşlar r10 dan bloglardan başka yerlerden okuduğum seo taktiklerini iyi kötü yapmaya başladım.
suponsupport.com 1 senedir çalıştığımız proje üzerinde.
sayfa tamamen flashlı ve google flash sayfayı tam indexlemiyor çünkü içinde bazı bölümler flsh hızlı yüklensin diye yok. Bende flash yüklendikten sonra kullanıcının tıkladığı flash bölümünü sonradan yükletiyorum neyse çözüm ararken şu seo taktiklerini uygulamak geldi.
asp.net deneyimimi seo ile birleştirdim öğrendiğim kadar. Burda kimsenin hakkını yememek gerekir internetteki birçok kaynaı okudum sizlerin blogyazılarınız olsun r10 da paylaştığınız yazılar olsun falan hepsini uygulamaya çalıştım.
siteyi yaklaşık 1.5 hafta önce google a bildirdim webmastertools ile.
flash olduğundan ek bir sitemap ile güzel bir seo yaptım kendimce sizler için nasıldır bilemem ama işimi görüyor neyse 4. gün google indexleri çoğunu aldı. halada alıyor.
http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=sm...513633e641059e
Sms raporlama kısmında ilk sayfaya yerleşmiş. Şuan ne dışarıdan link var nede başka birşey. Uyguladıklarım:
Sitemap(asp.net kendi yaratıyor google her sitemap 'e baktığında)
h1 tagları,
div ve table(table ile div arasındaki en büyük fark şu bence daha az kod kaplıyor div ve daha az sayfa boyutu ve daha rahat arama motoru yada tarayıcı yorumlaması ama table ı düzgün kullanırsanız ikisinde de fark kalmıyor neredeyse...)
Description.
Keywords.
sayfa içi linkler.
Kullanıcı dostu anlamlı linkler(bu baya etkiliyor özellikle title, description ve url birbirine yakınsa google da üstlere çıkıyor sayfalar)
bunlar başka hiçbirşey yapmadım.
yanlız bir hafta sonra bir salaklık yapmışım programın ismini linklerde,title ve descriptionda çok kullanmışım zaten domain programın adı olduundan database i güncelledim google yeniden almaya başladı indexleri.
Seo yu sağlam yapan vardır, sağlam yapmayıp uydurma yapanlar vardır orasını bilmiyorum hiç seocu biriyle çalışmadım ben öğrenirim uygularım mantığını kullandım hep.
bayada etki yapıyor.