JustGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerekli tagların gerekli yerde kullanılması, gereksiz tagların kullanılmaması ve bu da semantic kodlama mantığını oluşturur.Ama bir çok arkadaş bundan habersiz html bilmeden seo danışmanlığı yapanlarda var, html bilipte seo danışmanlığı yapanlarında ne kadar yaptıklarını tahmin edebiliyorum.
Semantik. Bu kelimeyi bilmeden seo yapan arkadaşlar var. Hepsinin alnından öpüyorum zaten

Beyler böyle konuları çok sık görmeye başladım. O bu kadar para eder mi? Bu bu kadar para eder mi?

Herkesin emeğine değer biçme özgürlüğü vardır. Konuyu açan arkadaş istenen fiyatın yüksekliğinden şikayet etmiş. Hobi olarak yaptığı bir işte ticari olmayan bir işte istenen rakamların büyüklüğünü söylemiş. Senin için hobi olabilir belki. Ama SEO yapan kişi bunu hobi olarak yapmıyor. İster 1000 lira ister ister 20 lira. Eğer başkasının 1000 liraya yaptığı işi 20 liraya yapanı bulursan bu ticari bir başarıdır. Ama kimseye sen niye 1000 lira istiyorsun diyemezsin.

Fiyatı beğenmeyen parayı ödemez. Ben seo, html, css, xhtml, php, mysql, java, javascript, action script hepsini tek bir sitemi geliştirmek için kendim öğrendim. Ve bugün öğrendiklerim sitemin sınırlarını aştı başka sitelere de başka insanlara da ücretli ücretsiz yardım ediyorum.

Seo sürekli gelişenm bir kavram. Kimsenin kimse ile yarışmasına gerek yok. Ama on page ve off page faktörlerin çoğu zaten biliniyor.
Disiplinli şekilde emek harcayan ve bu faktörleri yerine getiren herkes orta zorluktaki kelimelerde ilk sayfaya gelebiliyor şu anda.

Ama çok zorlu aramalarda bunlara ek bilinmeyen ya da az bilinen bazı taktikleri kullanan ve uygulamada tecrübesi ile fark yaratan adamlar daha yukarıda çıkar.

Sonuçta kimse size hizmetini zorla satmıyor. Eğer bir hizmet almak istiyorsanız fiyatı siz belirleyemezsiniz piyasa da belirleyemez yapan adam belirler. Siz bir Dolce Gabana mağazasına girip bu elbiseye kaç metre kumaş kullanmışsınız ki 5 bin dolara satıyorsunuz diyebilir misin? Herkes kendi işine kalitesine bir fiyat biçer. Bunun tartışması olmaz.

Bir de SEO yu o kadar hafife alanları görmek de saçma geldi. Madem herşey biliniyor, madem herşey çok ortada, madem bu kadar kolay iş NEDEN HER ARAMADA HERKESİN SİTESİ ÇIKMIYOR?

demek ki zahmetli bir iş. o zaman o zahmetin bedelini de rica edeyim ödeyiverin arkadaşlar. bu bedel 100 lira olur 1000 lira olur. ama bana gelip 100 liralık seo işimi yapar mısın diyenlerle çalışmam. benim emeğim 100 liralık değil. vaktim motivasyonum varsa ve o sitenin değeceğini düşündüysem ücretsiz yardım ederim. yoksa SEOcu neden 1000 lira kazanacağı zamanını birinin 100 liralık hobisi için harcasın?