Seo'da büyük işlem backlink almayla oluyor kimse kimseyi kandırmasın.Ama işi bilmek nasıl backlink alınacağı ile ilgili.
Description koymazsanız google sayfaya en uygun descriptionu ayarlar otomatik olarak, ama koymak gerekir.
Keyword tagı sıralamada önemli değilmiş dediler, yani bizim yazdıklarımız.Adamlar kendileri zaten seçiyor içerikten keywordleri, ama koymak gerekir.
Kendi taktikleri varsa da kişiler bu başlık altında söylemez.Kendiniz deneyip öğrenmeniz lazım.Ben seo danışmanı,seocu gibi sıfatlara girmiyorum ama daha metataglardan nahaber forumun poh pohladığı seoculardan biraz fazla biliyorumdur belki.
Takip ettiğim bir kelime var.İlk sayfadaki sitelerin genelde iç opt. falan yok.Title var sadece.Ama adamların 200k çok çok sağlam yerlerden backlink var.Aradan bir tanesi sıyrılıyor adma seçmiş,bulmuş özenle 1k backlink almış ve ilk sayfada.Onda da içerik yok.Hatta en kolay çıkanı cloaking ile 10 backlink ile sadece title ile çıkıyor kafasını yormadan.Kelimenin günlük kazancını bilmiyorum tahmin edemiyorum çünkü.Günlük 10$'dan fazladır site başına.Ama işte strateji burda ortaya çıkıyor.200 faktörmüşmüş müş müş.Pagerank hesaplamak için bile gidin ne kadar değişken var bakın.200 falan hikaye.Dolanıyor boş boş ortalıkta o kadar.Bi' ton faktör var, yok değil ama hepsine dikkat edilerek zaman ve para kaybedilmez, işte seo danışmanlığı yapanın bunu bilmesi lazım.
*Kaldıki bu forumda reklam için 3 makale(kendileri makale diyor en fazla derleme olur) yazıp milletten "üstad süpersin" lafını alanlar anında 1 kilo domates 1 lira gibi 20 liraya seo yapıyor.Onlar için ayrı bir bölüm açılıp,sağına soluna çoçuk parkıda açılabilir.