Psikolojik bunalıma felanmı girdin sen?
Alandışı tercihlerde barajı geçmen yeterli, kendi alanınla ilgilide direk geçiş hakkın var sınavsız (tabi senin zamanına kalırmı bilemem)
+ olarak bende son sınıf makina öğrencisiyim sana şu kadar diyorum lise 2 deyken öyle berbat geliyordu ki, makina derslerim kötüydü, hocalar kötüydü sana daha ne istersen sayayım hatta sınıfta kalıp başka alan seçmeyi bile düşünmedim değil.
Sonradan rehberlik hocası sabret dedi olmadı başka alana gidersin dedi, lise 3 de makina bölümünü birden sevmeye başladım bütün bölüm dersleri 100 dü, şimdi son sınıftayız yine aynı şekilde gidiyor.
Sana tavsiyem içini karartma etrafta sana derler meslek şöyle meslek böyle, meslek lisesi çakal yuvası falan gibi şeyler diyeceklerdir mutlaka, aldırma sen onları. Sen okumana devam et belki bölümü seveceksin bi sınıf sonra bilemezsin şimdi akşama kadar mengene başında eğe yapmak zor geliyor sana, yağın kirin içinde çalışmak zor geliyor çünkü genel lise dediğin yerde adamlar kızlar ile şakalaşırken, sen sapların içinde makina başında çalışıyorsun.
Şimdiden ders çalışmaya başlaman acayip bi gelişme aynı şekil devam et sakın bırakma, eğer son sınıfa geldiğinde hala nefret edersen alanından çalıştıkların ile daha iyi bir 4 yıllığa gidebilirsin.