RuzgaraKarsi33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en son (iptal edilen) sisteme göre ham puan maksimum 500, orta öğretim puanı alaniçi için maksimum 75, alan dışı için maksimum 65 idi. şimdi ne olacak belirsiz, katsayı değişikliği yapılacağını düşünmüyorum çünkü yine direkten döner, başka bir formül arıyorlar, ben de merak ediyorum.
meslek lisesi mezunu olman gerçekten dezavantaj, tek dezavantaj puan ayrımı değil, asıl önemlisi verilen eğitim bence! öğrencilerimden imam hatipe veya meslek lisesine gitmek isteyenler oluyor. elimden geldiğince göndertmiyorum. sağlık meslek lisesi hariç hiçbir meslek lisesini önermiyorum velilerime.
gördüğüm kadarıyla 2 yıllık bölümler içerisinde anestezi, hemşirelik, radyoloji gibi sağlık bölümleri iş yapıyor. diğerlerindeki iş oranı düşük.
matematik-fen konularını temelden alarak çalışmaya başla. 1 yıl içerisinde olmasa bile temel seviyeye gelebilirsin. dershane de şart senin için. meslek lisesinin müfredatı öss'ye uygun değil, kaldı ki artık eski öys konuları var. matematik fizik ve kimya eskisine göre ağırlaştı. ama neden başaramayasın ki... yeter ki azimli ol, istikrarlı çalış
başarılar
Başta cevabınız için teşekkür ederim. Evet çalışarak kazanacağıma inanıyorum ve ALLAHIN izniyle çalışacağım !. tekrar teşşekkürler...