Bende 2 aydır paramı alamıyorum. Hesabım bırakın 100 doları şu anda 500 ü geçti. Kasımda 160 dolar idi. Aralık ve ocakta katlandı.

Yabancı forumlarda, bu tip problem yaşayanlar var mı diye baktım. Parası 1 hafta geç gelenler olmuş ama o kadar. Hesap gösterimindeki yanlışlık sadece Türkiyede değil başka ülkelerdede olmuş (en azından ingiltere ve amerikadaki forumlarda bu tip problem yaşayanlar dertlerini anlatmışlar). Görünen o ki bu yanlışlık ödemelere yansımamış.

Ortak fikir yürütüp değişik fikirler edinebiliriz.Çünkü google adsense yetkililerinin hiçbir şekilde açıklama yapmaya yada yardımcı olmaya yanaşacaklarını sanmıyorum. Onlarada onbinlerce mail geliyor olmalı. Hepsini yanıtlamaları zaten mümkün değil.

1- IBAN değişmeden önce ödemelerinizi düzenli alıyormuydunuz?
2- IBAN değişikliğinden önce ki banka hesabınız ile IBAN değişikliğinden sonraki banka hesabınız aynımı? Mesela daha önce garanti bankasından ödemelerinizi alıyordunuz hadi bu sefer hazır IBAN değişmişken iş bankasındaki hesabımı vereyim deyip banka değişikliği yaptınızmı?
Ve IBAN değişikliğini zamanında yaptınızmı?
3- Hesap bilgilerinizde adınızda Türkçe karakter varmı? Ve isminizi Türkçe karakterler ile mi girdiniz yoksa Türkçe karakterleri kullanmadınızmı? Mesela syadınız Akçiçek ve siz bunu hesap bilginize Akcicek olarak mı girdiniz (bunu başka bir forumda okumuştum, daha önce bu şekilde geliyor olması sorun değil, yeni ödeme sisteminde böyle bir hata olabilir diye fikir yürütülüyordu).
4- Adsense'e yazdığınız mail özel olarak cevaplandımı?
5- Neden ödeme alamadınız? Fikriniz nedir.

Diğer forumlarda bu tip konular var buradada tartışırsak fikir edinebiliriz diye düşündüm.

Bence IBAN dan sonra programlarında bir hata oluştu ve bunu henüz düzeltemediler. Mutlaka paramızı gönderirler ona şüphe yok.