Uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum. Çok şık tasarımlar gördüm, bende katılmalıyım derdim hep ama Mimarlık bölümünde okumak cok zor vaktim olmuyordu.
Baltalamak, yermek ve övmek! Yarışmalarda, yarışma süresince olmaması gereken unsurlardır.
Okuduğum bölüm olan mimarlıkta da böyledir. Oradan biliyorum. Yapmış olduğum bir konut projesi sırf fazla övgü aldığı için hocalarım tarafından kabul görmemişti. Neden?
''Herkes seviyor beğeniyor, böylece bize sıradan geldi!''
Kaliteli işlerler, organizasyonlarda sonuç açıklanınca eleştirilir, tebrikler söylenir.
Bu yüzden konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.
Yeri gelmişken farklı bi eleştiri yapmak istiyorum.
Bir yarışma açıldığı zaman teslim şekli, zaman ve ödül baştan belli olmalıdır. Saat 3 de bitecekse bir yarışma o zaman bitmeli, yarışma aksatılmamalıdır. Süper bi logo 3 ü 1 geçe gelse bile alınmamalıdır. Bu çerçeve çünkü işin kalitesiyle alakalıdır.
İşveren yarışmayı açtığı zaman ismi klişe haline gelmiş üyelerden logolar bekliyor, diğer tasarımcıları fazla önemsemiyorsa bu külliyen yarışma ahlakına aykırıdır. Böyle düşünenler bence gidip yarışma açmak yerine direk o kişilerle özelden iletişime girmelidir. Yarışmaya paraya ihtiyacı olanlarda giriyor. 50 TL nin hayatında önemli yeri olan tasarımcılar var. Onların hayalleri kırılıyor böylece..
Şartların kesinlikle objektif gerçekleştiği ve güzel çalışmaların geldiği yarışmalar diliyorum...