Merhabalar.
Forumda şu sıralar Türban , Baş örtüsü konuları tartışılıyor ve konular kilitleniyor.
Başka bir konuda mesaj olarak türbanın siyasi bir kılıf olduğunu başörtüsünün ise Türk adetlerinde olan bir çeşit örtü olduğunu söylemiştim , gerek + repler gerek - repler aldım.
ama -rep veren arkadaşların bazılarına çok teşekkürler çünkü o kadar Müslüman olduklarını gösterdiler ki :
Alıntı
allahtan bul belanı
tarzında -repler almışım. Bir Müslüman bela okuyabilir mi bu da tartışılabilecek bir konu , sizi Allah'a havale ediyorum..

Haberlerde de şu sıralar R.Tayyip Erdoğan Bey'in eşi türbanlı bir şekilde GATA'ya alınmadı şeklinde ibareler görmüşsünüzdür.
Peki bu bayan neden türban ile girmeye ısrar ediyor GATA'ya.
Cevap olarak galiba şu verilebilir :
İslam dini emreder ki kadınlar saçlarını örtmelidirler.
(bazı İslam alimleri aksini yorumluyorlar..)
Peki Kur'an da türban ile saç kapamak zorunlumudur diyor?
Niçin bu bayan 2 dakikada türbanını başörtüsüne çevirmedi ?
Veya şapka takmak (saçları göstermeyecek sekılde) yine İslam 'ın dediği şeyi yerine getirmek olmuyor mu?
Ya da şunu soralım kendimize herşey bir saç kapamayla bitiyor mu?
Bugün türbanlıların % kaçı namazını aksatıyor, % kaçı eşini aldatıyor, % kaçı hırsızlık yapıyor(tvlerde görüyoruz) % kaçı hayat kadını ??

herşey saç kapamakla değil saçı türban şekliyle kapatmak marifet de değil.Türk ahlakına uymayan sonradan parti uydurmalarının kapatma şekli.
Önemli olan kalpdeki Allah sevgisidir, bu sevgiye bağlı insan Allah'a tapar.

Şahsen sokakta şöyle bir kıyaslama yapıyorum.
Rastgele 2 bayana bakıyorum biri türban takmış diğeri başörtülü.İkisinin konuşmalarına tavırlarına bakıyorum.
Nedense türban takan bayanlar cahilce bilinçsizce hareketlerde bulunuyor, okuma yazmadan noksun.
Başörtülü bayanlar ise gördüğüm kadarıyla herşeyden bilgili haberdar tavırları yerinde hanımlar oluyor.
Gözlemlerim bunlar sadece..

Şimdi sizlerin fikirlerini almak istiyorum TÜRBAN nedir BAŞÖRTÜSÜ nedir?

-REP 'ler dizilecek belki ban gelecek ama fikirlerim bunlardır.