2 yıl içinde
3 analiytics hesabına bağlı site.
5+ adwords kuponu
3 ayrı sitede hit kaybı.

Birsüredir Google Analiytics kullandığım sitelerde dikkatimi çeken bir nokta oldu.
Biliyoruzki Analiytics kullanan herkese mail yoluya,
analiytics hesabı ve adsense hesabının aynı maile kayıtlı olması durumunda genelde posta yoluyla Adwords kuponu yollanıyor.

Daha önceki adwords kuponlarının geliş zamanı ile Farklı sitelerdeki hit düşüşü yaşadığım dönemlerin neredeyse çakışması üzerine böyle bir fikre kapıldım. Teorimin doğrulanması için aynı durumun tekrarlanması şarttı.
Ve aylar sonra alakasız hit düşüşünün sebebini araştırıken postacı amcanın getirdiği zarf posta kutusundaydı. (bingo 100tllik adwords kuponu)

Konunun gerçeklik kazanması açısından, analiytics anahtar kelimeler - webmastertools en sık yapılan arama sorguları - sayacverileri ve pozisyonunu bildiğim kelimelerden yardım alarak, kelime ve cümle bazlı sayfa pozisyonlarını kontrol ettim.
Tahmin ettiğim gibi uzun süre hit getiren bazı kelimeler filtrelenmiş. ve özellikle diğer kelimelere göre adwordste daha yüksek meblağlar ödenerek yayınlatılabilecek reklamlar, google sonuçlarında bulunamıyordu. filtrelenen kelimeler dışında ise sitenin pozisyonu ve yeni indexlemiş sayfaların bulunabilirliği gayet iyi durumda.
buda kendimce benim teorimi kanıtlıyor.

Google verilerimizi maniple ediyor.!