geçen hafta forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile geçtim.. İsmi lazım değil bazı türk firmalarında 300 hitli wordpress sitem %60 cpu gösterip sürekli kapatılıyorken; hostgatorda cpu şuanda %0,1..
Teşekkürler hostgator..
Serverlar su anda 16 cekirdekli 8 GB ram en iyi sekilde optimize edilmis ve unmetered trafik var yani averaj bir sunucu alip dolduran sirketin kat kat uzerinde. Bazi arkadaslar soruyor acaba hatchling den baby e yada baby den business a gecsem load sorunu ortadan kalkarmi? Kalkmaz cunku hesaplarin hepsinde %25 var reseller dahil. Aradaki fark sadece ekstra seyler, bedava SSL gibi. Resellerin tek iyi yani, eger bir hesapta 6-7 site varsa ve cok load yapmaya basladiysa o zaman yeni hesap acip resellerdan oraya tasiyabilirsiniz cunku her hesabin kendi %25 limiti oluyor. Tek kotu yani eger cok trafik kullaniyorsaniz o zaman reseller pahali olabilir.
Ayrica yuksek CPU tuketimine VPS kesinlikle cozum degil. Aldiginiz ucuz VPS zaten Baby paketten daha dusuk gucte olucak. Peki neden VPS o zaman? Cunku VPS te istediginiz programi kurup istediginiz degisiklikleri yapabilirsiniz. Mesela eger ffmpeg kurulmasi gerekiyorsa VPS te kimseye sormadan girip kurabilirsiniz. Yada eger kullandiginiz script max upload size in 100MB olmasini istiyorsa girip degistirebilirisiniz ama babyde (shared hesaplarda) bu mumkun degil. High load sorunu yasiyorsaniz 2. bir baby hesabi alip siteleri bolmeniz gerekiyor.
Ayrica yuksek CPU kullanimi nedeniyle sitelerin kapanmasini beklemeyin. Bu cok yanlis, kotu bir imaj yaratiyor hesabiniz icin, ayrica bir sure gozetim altinda tutuluyor. Herkes 3 asagi 5 yukari sitesini taniyor. Eger sitenizin 1 ay icinde 200k olucagini biliyorsaniz yada 3 tane 50k sitenizin oldugunu dusunuyorsaniz o zaman biraz daha planli hareket edin ve bastan sitenizi 2 hesaba bolun. Aylik hiti 3-4 milyon olan kisiler goruyorum bazen serverlarda gezerken, Eminim aylik 3-4 milyon hiti olan sitelerin 20 dolar aylik hosting e vericek paralari vardir. 2 ye bolun, boylece basiniz agrimasin hitletiniz suspension yuzunden dusmesin.