Merhaba arkadaşlar forumda daha önce paylaşılmış olabilir ama ben de kendi bildiklerimi yazmak istedim . söylediklerime dikkat edilirse çok işinize yarayacağına eminim.
Virüsler genelde bilgisayarınıza proğramlardan bulaşır veya web sitelerinden.Bu nedenle indirdiğiniz proğramlara çok dikkat etmeniz gerekmektedir.
Ben çok uzun araştırmalar yaptım bu konuda , küçük yaşlardeykende nete ilk başladığımda lamerlikte yaptım diyebilirim.
1.İndirdiğiniz proğramı mutlaka online virüs tarama sitelerinde taratın eğer şüphe ediyorsanız.
mesela
(virustotal) veya ( novirusthanks )
ama bitmedi tarattığınız site dediki virüs yok , bu virüs olmadığı manasına gelmez.öncelikle zaten netten proğram indiren arkadaşlar bedeva full proğramları seçer bu nedenle burdaki ayrıntı çok önemli adam yanında crackini verir proğramın taratırsın ama virüs bulmaz.proğramı taratırsın virüs yok der.
yapmanız gereken o indirdiğiniz proğramı orjinal sitesinden sorgulamak ve kaç mb olduğunu öğrenmenizdir.
orjinal sitede proğram mesela : 11.25 mb diyor
indirdiğiniz proğram ise : 11.90 mb ozaman o proğramdan korkun.
çünkü virüs yazan kişiler onu antilerden kaçırmanında yolunu buluyorlar.ve indirdiğiniz proğrama enjekte ediyorlar , farkında bile olmassınız.
2.si ise elinizden geldiği kadar önemli şifrelerinizi tarayıcınıza kaydetmeyin.
mesela bu şifreyi hatırlayımmı diye sorar internet explorer hayır deyın nedeni ise şu
sisteminize herhangi bir virüs yani keylogger veya stealer girdiyse direk olarak
tarayıcınızın hafızasına bakar ve ordaki şifreleri karşıya yollar.
benim size tavsiyem msn şifrenizi kesinlikle hatırla demeyın.
keylogger yemediğiiniz sürece şifreleriniz gitmez (keylogger anlık kavye hareketlerini yollar çok tehlikelidir)
stealer ise ( exeye tıkladığınız an tarayıcınız ve filezilladaki şifreleri yollar tek 1 kere.ama bidaha tıklarsanız o exeye bidaha yollar )
mesela ben filezilla da bile şifrelerimi kaydetmem çünkü daha önce başıma geldi
biraz şifre girmek zor oluyo ama her seferinde , hacklenmekten iyidir
bazı arkadaşlarda forumlarda falan yazıyor keylogger yediğinizi şöle anlarsınız böle anlarsınız çoğu saçmalık ve safsata.
şüphe eden varsa virüs yediğine dair format atsın arkadaşlar diğerleri çözüm değildir.bilginize
amaaan giderse gitsin msn bda alırım demeyın sakın , o msn de akrabanız kayıtlı olur kız kardeşiniz kayıtlı olur küfür eder veya para ister bu yüzden özen gösterin
yardımcı olduysam ve bilmeyenlere bişe öğrettiysem ne mutlu kolay gelsin arkadaşlar.
kafasına takılan konu olan varsa elimden geldiğince konu başlığında yardımcı olurum