Teşekkürler hocam yine ne varsa r10'da var. Sıralı isim vereceğiz mecbur toplam 50 bilgisayar var. Clientlera sabit ip verildi. Dns olarak server gösterildi. Bu 4 bilgisayar yeterli ethernet girişi olmadığı için switch ile bağlanıyorlar birbirine.
Ben bugün biraz yol aldım ama gerçi ping atabiliyorum. Yazıcıyı görebiliyorum. Paylaşılan dosyaları görebiliyorum ama yazıcı ekle deyince hata veriyor.Yazıcının bağlı olduğuna bilgisayarın açık olduğunu eminmisiniz fln diyor bağlanmıyor. İzinler everyone okuma/yazma izni var. Domain olmadığı için direk usera izin veremiyorum.
Antivirus olarak norton kullanıyoruz nortonu kaldırdım, güvenlik duvarını kapattım.
Network kablosunda problem olduğunu düşünmüyorum ama madem switch sorun olabilir diyorsunuz switch ile bağlanmayan başka bir bilgisayarda deneme yapayım.
Yazdiklarinizi okudum soyle bir tavsitem olacak size tekrardan
Client olan bilgisayarlar ipleri modemden aliyor anladigim kadari ile ki oyle olmasi daha mantiklidir. Eger elle dns girmisseniz onlari otomatik yapin modemden aldigi dnsleri kullansinlar (Ornegin 192.168.1.1 vb.) Dsn olarak server gosterilmesi yanlis oldugunu dusunuyorum.
Ayrica yeterli ethernet girisi olmadigi durumundan anladigim switch de yeterli yer olmamasi sonucunu cikariyorum
Switch modem arasinda soyle bir mantik olmalidir.
Modemden cikan ethernet kablosu switche gitmeli clientlerede switchden gitmelidir. Bu sekilde baglarsaniz clientler modemim dagitmis oldugu ip ve dnsleri alacaklardir.
Yer olmadigini soylediginiz bilgisayarlari sisteme nasil bagladiginizida yazarmisiniz.
Ayrica deginmem gereken bir konu daha var ki sizinle basimiza gelen problemler ayni yazici konusunda ben soyle cozmustum
Yaziciyi gorupte ekle dediginiz zaman sistem eklemiyor ve hatali gibilerinden uyarilar aliyorsaniz yazicinin driverini yanlis veya o sisteme ait olmayan bir surucu modelinden kaynaklandiginida bildirmek isterim
Yazicinin driverini silip kendisine ait olani tekrar dogru bir sekilde yuklemenizdir.
Iyi calismalar dilerim