Kişisel görüşlerim;
Yabancı bir hosting firmasının ülkemize yönelik çalışmalar yapması bu kadar sevindirici olmamalı, Türkiye dışarıya nakit akıtacak zenginlikte bir ülke değil.
Burada bir hata var, fakat bu hata ne hostgator'un ne kullanıcıların.. Yıllardır 3 kuruşa 5 köfte satan Türk servis sağlayıcılarının hatasıdır. Biz kaliteli hizmeti sunamazsak, elin oğlu gelir koltuğuna kurulur. Yabancı sermayeyle bu sektörde mücadele etmenin tek yolu da sanırım daha kaliteli servisler sunmaktan geçiyor. Bizler kazancımızı kişisel harcamalarımızdan ziyade işimize yatırıp daha kaliteli donanımlarla daha güzel hizmet sağlamadıkça internet gibi küserel bir sektörde bu tür olaylar kaçınılmaz.
Velhasıl, çok sevdiğim honda'ma bu başlıktan sonra ancak yaz sonu kavuşabileceğim, biraz daha yatırım yapayım.. memlekete hoşgeldin kapitalizm..(çok mu özeleştiri oldu ne)
Oncelikle galiba basligi yanlis okudun, "Turkiye'ye hosgeldin hostgator" degil "Hostgator Turkiye hosgeldin". Dunyanin en buyuk 3. hosting sirketi olarak zaten Turkiye'deki hosting sirketlerinden kat ve kat daha fazla turk musterimiz var. Gunde 1500 hosting alan insanlarin arasinda hic yoksa 30-40 arasinda turk var, yilda kac turk musterinin geldigini siz hesaplayin.
Hostgator adini Dunya'ya ucuz hosting ile degil verdigi hizmetle tanitan bir sirket. Bir cok sirket sunuculardaki sorunlari musterilerin sikayet e-mailindan ogrenirken biz daha musterinin haberi olmadan hangi saat oldugu fark etmeden olaya el koyup sorunu gideriyoruz. Chate su anda Turkiye'den gunluk 70 ile 80 arasi yardim isteyen geliyor, benim butun sorumlu oldugum isleri birakip bu kadar insana yardim etmem imkansiz. Benim kendi islerim var kardesim Amerika'dan host alan sensin google translate le isini hallet demekte sirket ahlakina ve kendi ahlakima aykiri. Eger yardim isteyen birileri varsa yada sirf yardim alamamaktan korkan ve bu yuzden hostgatordan hesap alamayan birileri varsa bizim gorevimiz bize 1 dolarda olsa para verene en iyi sekilde parasinin 100 kati degerinde geri hizmet vermek.
Bizde her ulkeden binlerce insan geliyor, ama nedense kimsenin aklindan almanca yada fransizca yardim vermek gecmiyor. Bu degisim benim uzun suren ugrasilarim sayesinde olmustur. Toplantida ben google adwords kuponlarini Turkiye'de kullaniriz derken digerleri bu turkler hostgator i basimiza yikicaklar diyorlardi. Turkiye hostgatorda en cok konusulan ulke. Konu basliklarida 1- *****, 2- Saldiri, ddos, hack ve *****, 3- Sahte kredi karti. 1and1 gibi sirketler Turkiye'ye satislari durdururken biz Turkiye'ye nasil kendimize temiz bir sekilde kazandiririz diye kafa yoruyorduk.
Amacimiz hic bir turk sirketinin musterisini calmak degil. Dedigim gibi zaten turk sirketindeki musterinin 20 kati bizde zaten mevcut su anda. Eger amac Turkiye'deki hosting pazarini ele gecirmek olsaydi zaten bu cok kolay bir sekilde bizi zorlamadan yapilirdi. Fakat Turkiye'deki sirketler sunucu hizmetinde 3-5 dolarin hesabini yaparsa hic bir zaman buyuklerle bas edemez. Birakin hizmet icin para harcamayi daha 3 gun once haitiye 100 bin dolar bagis yaptik kendi cebimizden. (
http://blog.hostgator.com/2010/01/25/helping-haiti/)
Hostgator olarak bunlari yeni musteri bulmak icin yapmiyoruz, yeterince yeni musteri geliyor zaten.
Kisacasi Turkiye icin olan projelerimiz kapitalizm getirmek icin degil, musterilerimize ve musterimiz olmak istiyenlere verdikleri para karsiliginda soz veridigimiz Dunya'nin en iyi hizmetini sunmak. Ve bunun icinde ne gerekilirse yapilacak.