merhabalar... vps kiralamak istiyorum ama aklımda bazı sorular var.. belki yardımcı olabilirsiniz...
arkadaşlar benim bu vps sunucularla ilgii bir kaç sorum olacak:
  • vps paketlerinin TR lokasyonlu olanlarında; cs 1.6 max 12+2 olarak 2 farklı ip ile 24 kişilik takıma özel server açmak istiyorum. bunun icin en aşağı 2.4gHz işlemci ve 1024 ram yeterlimi?
  • cs 1.6 için windows mu linux mu daha iyi?(linux sistem kaynaklarını daha iyi kullanıyor diye gördüm bir kaç forumda)
  • hosting firmalarının sunduğu 500 gb/ay trafik yeterli midir? ( kurmak istediğim serverların 7/24 %100 doluluk olacağını düşünmüyorum. Günlük maksimum olarak 8 saat.)
  • ayrıca oyun dünyasında yeni gelişen bir sistem olan Teamspeak ve Ventrillo Serverlarını aynı anda, aynı ip üzerinden farklı port sistemiyle çalıştırabilirmiyim? (mesela cs server ipsi ve port 123.123.123.123:27015 iken Ventserver ip ve portu 123.123.123.123 : 5380)
  • 10mb port hızı yeter mi? paylaşımlı çünkü, yeterli değilse 100mb port hızı daha mı iyi olur.. Datacenter farkedermi?
  • Bir de IRC shroudBNC servisi sunmak istiyorum.. bunun TCL ve sBNC yüklemem gerekiyor. Gene ayni ip üzerinden farklı portlarda Oyun serverı açıkken, Bouncer server'ı açabilirmiyim? Bouncer Servisinin maksimum 50 tane irc bağlantısı olur.
  • (Bir hosting şirketi IRC-WEB Serverı kurduğumda , Oyun serverı kuramayacağımı veya bunun tam tersini iddaa etti.)

şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.. pm'den ulaşabilirsiniz.