Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu buraya açmayı uygun gördüm.Çünkü birçok arkadaşımız buradan hosting alıyor.Ertesi gün "Hosting Şikayetleri" bölümüne gidiyor.
Bunu reklam olarak algılamayın lütfen.
Hosting uptime oranları %99 diyen,hatta %100 diyen arkadaşlar gördüm.
Fakat siz hosting alırken neden belgelemelerini istemiyorsunuz ?
Alıntı
Uptime Oranı nedir ?
Uptime oranı bağlantının kesilip kesimlediğini gösteren bir monitördür.Yani bir hosting firması %100 uptime sağlıyorum diyorsa 100 gün içinde hiç kesinti yaşamamıştır.Ama sunucusu yeni ise 1 ay bunu sağlayabilir,önemli olan gelişen aylarda 3. 4. aylarda sonuçları görmek.Bazı hosting firmaları %99 der ki 100 günde sadece 1 kere bağlantı gitti demektir.Yani 1 ayda 1 gün bağlantı gitmiş demektir.İşte bu yüzden müşteri kitlesi için uptime oranı önemli bir konudur.Bu işte uzmanlaşmış firmalar yıllık uptime oranları bile sunabilir.1 yılda %99'dan aşşağı düşmüyorsa bu çok büyük bir başarı demektir.Yani müşteri kitlesinin sitesinin 1 yılda sadece birkaç gün bağlantısı gitmiş demektir.
(Uptime Monitörü,pingdom,host-tracker) gibi sitelerden link vermesini isteyiniz.Ayrıca unutmayınız ki %99 olabilir ama bunun
kaç aydan beri böyle devam ettiğine dikkat edin.
Daha 1 aylık kişi size
%100 uptime bile gösterebilir önemli olan
kaç ayda ne kadar yüksek uptime sağlamış olmasıdır.
Örnek :
http://www.pingdom.com/reports/j3ekn...ame=virgulhost
Yukarıda gördüğünüz bizim uptime raporumuz,yani 3 ay önce pingdom'dan hizmet aldık.Günlük bile uptime oranını gösterebiliyor.
Sizde hizmet alacağınız yerden bunu istemeyi unutmayın.En azından sunucu bakımından fazla probleminiz olmayacağını sitelerinizin bağlantılarının her dakika gitmeyeceğini önceden bilmiş olursunuz.
Saygılarımla