php7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın pyromus, 25 yaşında olduğun için abi diye hitap edeceğim.

Abiciğim ilk arkadaşlık scriptini sen mi yazdın bu forumda ? Yada ben gelip senin konuna beleş arkadaşlık scripti yazıyorum bu adamdan almayın falanmı yazdım ? Satışını baltaladım mı ? Scripti yazdım mı yada başladım mı yazmaya ?
Forumları örnek verelim, SMF'nin çıkışı ile VBulletin satışlarını yok mu etti ? VBulletin'i yazanların niye para kazanamıyoruz diye konu açtığını gördünmü ?
Yada şöyle söyleyeyim, botla çekmeyip özgün içeriğini ekleyen yada ziyaretçisine eklettiren siteler para kazanamıyormu ?
Ticari amaçlı bir script para kazanamıyorsa o script kötü bir scripttir.
Ticari amaçlı bir site para kazanamıyorsa o site kötü bir sitedir.

Ben scripti yazar; sunarım, sürekli geliştirelecek şekilde hem de. İsteyen scriptim için modifikasyon kurar, isteyen tema yapar. Ben sizin 1 haftada bitirip parayla sattığınız scriptlerden bir tanesini değil, zaman ve emek harcayıp severek yaptığım scripti paha biçemeyeceğim için bedavaya vereceğim.

Kimsenin satışını baltalamaya, ticaretini yok etmeye niyetim yok. Ben ticaret yapmıyorum. Düzgün birşeyler yapıp satarsınız.

Daha fazla konuşmuyorum, söylemek istediklerimi aşağıdaki cümle anlatsın, R10'un altında da yazıyor.
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

Bak kardeşim gerçekten güzel bir dilla itham ettim. zira benim yorum yazdığım başlıklar daha çok kavga çıkar. Seni basit örneklerle bilgi verip fikir oluşturmana çalıştım. Cidden seni burda kendime rakip olarak görmedim. İnce bir ayrıntı vardı yazdıklarımda onu kapmanı istedim. Madem savunma yapmışsın cevap vereyim sana. Ama yorumlarını da bekliyorum.

Burası webmaster forumu ve forumdakilerin çoğu da kendini ileri zeka sanan ama nerden 3 5 kuruş kazansam peşinde olan insanlar. İyi temiz iş yapıp iyi para kazanan fazla insan yok. Ben uzun zamandan beri keyfi işleri bıraktım zira yaşım ilerledi artık daha ciddi ve para kazandıran işlerle uğraşmak zorundayım. Ücretsiz scriptler yazma demiyorum. Yaz tabiki çünkü yazmadan deneyim sahibi olamazsın. Ben insanların egolarına göre yazılımlar yazmamanı söylemek için yorum yazdım. Bakın doğanın bile bir dengesi var bozunca direk sorunlar çıkarıyor. Sen direk bana tavır almışsın. Ben fütürsuzca istek yapanlara atıf olarak o mesajı yazdım.

Forum örneği vermişsin. Bakın forum insanların düşüncelerini paylaşması için bir fikirdir. Yazılım değil. Vbulletin, SMF gibi yazılımlar forum fikrini internet ortamına dökülmüş halidir. Ben sana internet klişelerini söylüyim; Forum, Portal, Chat, Toplist, Arama motoru. Bunlar aklıma gelen bir kaç fikir modeli. Şimdi sana bir soru sorayım. Bu fikirlerde açılan tüm siteler aynı amaca hizmet edecek değil mi ? Portal scripti yazdıgını varsayıyorum içinde olacak özellikler; müzik, video, resim, makale paylaşımı gibi özellikler içericek. İllaki özgün amaçlarla kullanıcak insanlar olucak fakat bu içeriklerde site açanlar hep aynı içeriklerle doldurucaklar sitelerini. Özgün içerikler kullananlar senin scriptini zaten kullanmıycaklar. Çünkü özgün ve başarılı bir proje peşinde koşan insanlar gereken yatırımı da yaparlar.

Seni kendime rakip olarak görmüyorum çünkü ikimizde farklı seviyelerdeyiz. Sen yola çıkmaya hazırlanıyosun ben yoldayım. Sen daha önce hiç kaza yapmadın ben yaptım nerede niçin kaza yapılır biliyorum. Bana ait bir paket yazılım olduğu için onun adına konuşayım. Sen arkadaşlık scripti yazsan da benden satın alanlar yine yok olmuycak bunu da biliyorum. Fakat ne olacak senin bilmediğini söylüyim. Herkes arkadaşlık scripti açacak herkes gold üyelik satmaya kalkacak. İnsanlara faydalı olayım derken arkadaş bulmak için gerçekten düzgün işini yapan sitelerin parası kazanması gerekirken 3 5 kuruş kazanıyım dünyanın ... koyim düşüncesi ile hareket eden insanların, milleti dolandırmasına ayak olacaksın bunu istememen için seni uyarmak adına bu başlığa yorum yaptım.

Zira herkesin eksiği bilmediği vardır danışmalıdır. Php öğrenme çabasında olman kendini geliştirmeye çalışman gerçekten gurur verici. En hayırlı insan faydalı olandır doğru söylüyosun.Fakat faydalı olayım derken faciaya yol açma.

Benim düşüncelerimi ne kadar umursarsın bilemem ama çok iyi php bilmiyorsan paket yazılım yazma. Özgün bir fikirde bir proje üret kendi siteni kur onun için emek harca. Kısa vadede çok iyi bir kazanç sağlıyamazsan bile uzun vadede çok şey kazandırır sana. Deneyim sahibi olursun, Para kazandıran bir dükkanın olur .... vs. Bak daha seni tanımıyorum ama şuan paket yazılım yazacak kapasitede olduğunu sanmıyorum. Benchmark nedir, Cache nedir bu konulara hakim olduğunu sanmıyorum. Bunlara hakim olmadan yazacağın yazılımda kullanan adama bir randıman vermez. Kendi siteni açıp kullanırsan bir script kastığında ne yapman gerektiğini öğrenmiş olursun. Neden yanlış kodlama yaptığını görmüş olursun.

Fikirlerim bunlar. Php konusunda yardımcı olmamı istersen seve seve yardımcı olurum. Yeterki insanlar için hayırlı bi iş yap