Alıntı
Lütfen okuyun: Bir süre iş almıyorum. Lütfen konuya yorum yazmayın.
Birçok arkadaşımız bilir, birçoğumuz da bilmez ama Google Amca'nın da sevdiği harika bir altyapıdır DataLife Engine. Forumda çoğu zaman konularla karşılaşıyorum, Wp mi yoksa DLE mi, Joomla mı yoksa DLE mi vs. diye. Ama DLE ile alakalı fazla bilgi olmadığı için insanlar kullanmıyorlar. Ben yaklaşık 2 senedir bu scripti kullanırım, sayısız sitem oldu %99.9u DLE'dir ve beni tanıyanlar scriptle neler yaptığımı gayet iyi bilirler.

Örnek göstermek gerekirse; İlk sitem w@rez'di, ve ne seo bilirdim, ne backlink. 30k ları gören, pagerankı 4 ve alexası 90k'larda olan bir siteydi, ta ki filtreye girene kadar. W@rez sitelerde adsense kullanmanın yasak olduğunu o zamanlar bilmezdim, ve günlük gelirim ortalam 10$ gibi bir rakamdı. (Nerdeyse 2 sene önce.)

Şimdi diyeceksiniz ki referans göster, bizde sana güvenelim ?

Hemen açıklayayım, elimdeki tüm siteleri bir süre önce sattım, o yüzden maalesef referans gösteremiyorum. Fakat www.dle-turkey.com da sattığım siteler arasındaydı, neler yaptığımı oradan görebilirsiniz. (Asıl nickim triposi 'dir araştırmak isteyenlere.)

Gelelim neler yapacağıma ?

* Hostunuza DataLife Engine'yi gayet temiz bir şekilde kurucam. (Bana göre en stabil sürüm v8.2'dir. Tüm sitelerimde onu kullandım, size de v8.2'yi kurmayı düşünüyorum. Not: Çevirisi de bana aittir.)

* Şu ana kadar çevirdiğim bütün modüller www.dle-turkey.com adresinde mevcuttur, oradan seçeceğiniz 3 adet modülü sitenize kurucam.

* Bildiğiniz üzere DataLife Engine rusça bir scripttir, doğal olarakta temaları da rusça, seçeceğiniz temayı Türkçeye çeviriyorum. (İsteğinize göre çift dil seçeneği sunulabilir.)

* Temanıza göre sistem ayarları (resim boyutlandırma, eklenen resimlere fligran resmi eklenmesi vs.), açacağınız site türüne göre yapılacak sistem ayarları. (Tema belirlenmesi için site birkaç rus site vericem, ordan beğendiğiniz temayı bana göstereceksiniz ve çeviri işlemine başlayacağım.)

* Scriptteki güvenlik açıklarını elimden geldiğince kapatıcam. (Bilinen açıkların tümü.)

* 15'i geçmemek şartıyla istediğiniz kategorileri siteye girip, gerekli ayarları yapmak. (DLE v8.2'nin bu konuda harika bir özelliği var.)

* Tema üzerindeki reklam alanlarını admin panelinden otomatik olarak değiştirmek.

* Normalde DLE temalarında konu devamına tıkladıktan sonra anasayfadaki içerik ile, konu devamındaki içerik arasına reklam konulamıyor. İstediğinize göre tıklama oranını arttırmak için yazılar arasına reklam bölümü yerleştirilir.

+ olarak kendi geliştirmiş olduğum etiketlere .html ekleyerek bir nebze olsun siteye katkısı olması için hazırladığım bir modül var, bunu normalde 15 TL'ye satıyorum fakat r10'dan iş geldiği sürece 10 TL'ye kuruyorum.

2. + olarak etiketleri site haritasına dönüştüren ek bir modül daha yazdım, isteyen arkadaşlara bu modül de 5 TL' dir.

Gel gelelim tüm bu işlerin ücretlendirmesi ne kadar ?

Dediğim gibi altyapı rusça, modüllerin hepsi Türkçe ama WP yada diğer sistemler gibi xml ve php dosyasını sunucuya atıp yükle deme gibi bir şansımız yok. Dosyaları tek tek açarak, hangi kodların nereye yerleştirileceğini bulmamız gerekiyor, tüm bu ayarlamalar, düzenlemeler sadece ama sadece 20 TL'dir.

Referanslar: (Sadece R10)
  1. TurkDowntr - Modül kurulumu
  2. KemalArgon - Full Paket
  3. osmaniye - Full Paket
  4. iRC - Full Paket
Alıntı
Notlar:
* Ücret işe başlanmadan önce alınır.
* Tüm işler bittikten sonra her ekstra tema 5 TL,
* Tüm işler bittikten sonra her ekstra modül 3 TL,
* Modül olarak forum kurulumu seçilemez, v8.2 desteklemiyor.