Arkadaşlar biraz uzun olacak ama olanları burdaki profesyonel arkadaşlara bir sorayım istedim ...
Vbulletin 3.6.8 kullanmaktayım ve upgrade ile 3.8.3 yükseltmeyi denedim
Yükseltme esnasında 3.7.0 esnasında bir hata iletisi aldım
Database error in vBulletin 3.7.0 Beta 2:
Invalid SQL:
ALTER TABLE groupmessage
CHANGE groupid groupid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
CHANGE postuserid postuserid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
CHANGE postusername postusername VARCHAR(100) NOT NULL DEFAULT '',
CHANGE dateline dateline INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
CHANGE ipaddress ipaddress INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
MySQL Error : Unknown column 'groupid' in 'groupmessage'
Error Number : 1054
Request Date : Sunday, February 8th 2009 @ 02:29:49 PM
Error Date : Sunday, February 8th 2009 @ 02:29:50 PM
Script : http://www........../install/upgrade_370b3.php?step=2
Referrer : http://www........./install/upgrade_370b3.php?step=1
IP Address : 94.120.153.173
Username :
Classname : vb_database
MySQL Version : 5.0.67-community-logbu hatanın içinden çıkamadığım için forumu aldığım son yedeğe yani 3.6.8 sürümüne çevirdim fakat sanırım ftp ye attığım 3.8.3 dosyaları tablolara işledi ve forum anormal açıldı.
şuan forum 3.6.8 (bunu profil sayfasından ve admincp den anlıyorum) fakat en altında sürüm 3.8.3 yazıyor
şimdi tekrar güncelleme yapmaya kalktığımda 3.8.3 ü veriyorum foruma fakat bana "ben zaten 3.8.3 üm daha üst sürümü ver " diyor.3.8.4 veriyorum bu seferde 3.8.3 den upgrade ye başlıyor.
Yani kısacası forum 3.6.8 olduğu halde kendini 3.8.3 sanıyor bu sorunun içinden nasıl çıkabilirim ?
Şimdiden yardımlar için teşekkür ederim ....
SORUNUMU KENDİM ÇÖZDÜM BELKİ YARDIMI OLUR DİYE KENDİMCE AÇIKLAMA YAPTIM
Alıntı
sorunumu kendim çözmeyi başardım 3.8.4 e yükselttim forumu şimdi yazacaklarıma lütfen dikkat ediniz benden sonra bu konuyu okuyanlara belki faydam olur
3.8.4 yükselttikten sonra forumda onlarca farklı db hatası aldım
her tıkladığım yerde hatalar çıkmaya başladı
üyeye tıklıyorum açılmıyor bir db hatası
konuya tıklıyorum açılmıyor bir db hatası
özel mesaja tıklıyorum db hatası
ama hepsinde farklı hatalar bu durumda kalan arkadaşlarım ne yapacaklar ?
Bakın arkadaşlar her db hatasında Unknown column 'prefixchoice' in 'field list' buna benzer hata kodları çıkıyor bu satırı alın googleda aratın karşınıza bir kaç farklı siteden çözümler çıkar
Bu çözümlerde bir sıralı bir kod oluyor cpanel yada plesk panelinizden phpmyadmine girin kendi db nizi seçip sorgu sayfasını açın
karşınıza çıkan her sorunun farklı farklı çözüm kodlarını bulup sorgu sayfasında çalıştırın
Çalıştırdıkça hataların birer birer gittiğini göreceksiniz
Ben böyle yaparak haftalardır uğraştığım güncellemeyi başardım
Hala gözümden kaçan yerler oluyor örnek arama yapıcna bir hata verdi hemen googledan arattım o sorunu.Genelde arap sitelerinde çözüm çıkıyor korkmayın girin arap siteside olsa çözüm php kodu olduğundan anlıyorsunuz girip alın kodu phpmyadminde çalıştırın sorun gidiyor
Çok uzun yazdım ama her aramamda R10 verileride karşıma çıkıyordu benim gibi okuyan arkadaşlara umarım bir faydam olur
Bana burada yardım eden her arkadaşıma teşekkür ediyorum ...