celalettin1286 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu konuyu yazan arkadaşa hiç hak vermiyorum.
Düzenli olarak dünya basını ve ekonomisini takip ederim.
Siz sanıyor musunuz sadece Türkiyede bu tür durumlar var diğer ülkeler ütopik bir düzende yaşıyor.
Diğer ülkelerinde siyasetçileri birbirini yiyor, diğer ülkelerde de terör olayları yaşanıyor. Türkiye nasıl ise diğer ülkeler de aynıdır gündem olarak.
Siz genel hakkında bilgi sahibi olmadan kısa yolu seçip fikir sahibi olmuşsunuz.
Bizim ülkemizde de güzel olaylar yaşanıyor, bilimsel ve ekonomik güzellikler yaşanıyor.
Yalnızca "aptal kutusu" diye adlandırılan tv'deki haberler de çıkmayınca araştırmayan kişiler yok varsayıyor.
Hangi yabancı basını takip ediyorsun, çok merak ettim bende takip edicem gerçekten böyle mi diye.

Sinirli edit: yahu arkadaş okuyorum okuyorum deliriyorum. Bu ne biçim zihniyet. Biz genelden fikir sahibi oluyormuşuz. Sen hangi memlekette yaşıyorsun ey vatandaş? Halkın arasına in bak bir bakalım. Millet açlıktan sefaletten kırılıyor. Evet birileri para kazanıyor ama kim kazanıyor ya tarikatçılar ya büyük sermayesi olanlar.

Ekonomide iyi şey imfye yanaşıp borç almaya uğraşmak mı? Limanları, fabrikaları satmak mı? Tekel işçisini 45 gün sokaklarda inletmek mi?

Bilimde ne başarmışız, ne yapmışız, dünyada "ulen bunuda biz yaptık be" diyebileceğimiz bir zamazingo var mı? Bir %100 yerli otomobilimiz bile yok. Sözde otomobil fabrikalarında vida sıkıp duruyoruz, vidaları iyi sıkarsak hiçbir sorun yok.

Ormanlar yanıyor, denizler ve iç sular kirleniyor, balıkları 10 sene sonra resimlerde görücez, gdolu gıda yemekten oramız buramız kaydı kayacak. Bir Allah kulu çıkıpta doğa için bir kelime etmiyor.

Varsa güzel birşeyler söyle bari moralimiz yerine gelsin.