Doktor

Kiz verirken...
Kocaya varirken...
Otomobil alirken...
“Doktor civanim.”

Muayene ucretine gelince...
“Hepsi ********!”

(Harala gurele yuzunden yazmaya firsat bulamadik, su tam gun yasasini... Hazir, yeni bir darbe plani cikmadan, firsat bu firsat, aradan cikarivereyim bari.)

Deniyor ki:
“Basbakan kadar maas alacaklar.”

Safra kesesi ameliyati yapabilir mi basbakan? Bobrek nakli? Pansuman bile yapamaz... Ama, cok siradan bademcik ameliyatini yapabilen bir hekim, gayet guzel basbakanlik yapabilir.

Refik Saydam mesela, hekimdi...
O halde, hekimlerin maasini siyasilerin maasiyla niye kiyaslayalim ki?

Komada geliyorsun, bacagini kesiyor, damar cikarip, kalbine bagliyor, gebermekten kurtuluyorsun. Sonra da “Cok para aldi” diyorsun. Kac para ki senin hayat? O kadar etmez mi?

Gece yarisi atesi 40’a vuran evladini Azrail’in elinden almanin, hizara kaptirdigin parmagini yerine dikmenin, gormeyen gozunu gordurmenin, kanserini erken yakalamanin fiyati nedir?

12 sene universite okuyor. Boru degil. 18 yasinda girdi, geldi 30’una, hвlв kafa patlatiyor. Iki kapili handa, yolun yarisi eder... Lutfedip, musaade edelim de,
biraz para kazansin bu ulkede.

Karaktersiz hekim yok mu? Var elbette... Ne kadar karaktersiz gazeteci, ne kadar karaktersiz avukat, ne kadar karaktersiz esnaf varsa, o kadar karaktersiz hekim var... Ama, Rabbim herkese “Cleveland” demiyor... Parasi olmayana bakan vicdanli hekim de var bu ulkede.

Tahmininizden cok.

Ustelik, silah zoruyla ameliyata alinan hastayi hic duymadim ben... Yesil kartli bile olsan, secme sansin var. Paragoze gitme, oburune git. Diyeceksiniz ki, “Kuyruk oluyor, yeterli hastane yok...” Muteahhit midir hekim?

Peki nedir? Aslani kediye, egitimliyi cahile kirdirma projesidir bu...

Hakkini alamayanlar kendisinden hesap sormasin diye, “Bak sunlar senden fazla aliyor” diye hedef gostermektir. “Sen az kazandigina itiraz etme, onunkini de indirelim” demektir. Refahi paylastiracagina, yoksullugu paylasmayi dogruymus gibi gostermektir.

Kendi sucunu ortbas etmek icin, suclu yaratma projesidir... Hekimlerin durup dururken basina gelen budur.

Yilmaz Ozdil
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sp?yazarid=249

Bu yazı nedeniyle banlanırsam eğer, bu yazıdan siyasi bir ideoloji çıkarıp beni banlayacak yetkiliye selam ederim.