benzetmeyi jsp olarak yapmadim. birde jsp ile jsf kiyaslamamistim. jsf ile asp.net i kastediyorum.bir birine benzemiyorlar jsf yi birebir kopyalamis microsoft amca o konudada

. ugrasmak != o dile hakim olmak ve uygulamalar geliştirmek
validatorler, render olayi herşey taklit işte.
Arkadaşım Elimde Diplomam var Bilgiayar Programlamaya. 8 senedir programlama içindeyim. C# a .net çıktığından beridir özellikle son 6 senedir emek sarfetim okulunda okuyup üstüne özel şirketlerde çalışıp projeler geliştirmişim. Biri birbiriyle eşit değildir diye hemen lafa girmeyin. İlla size kanıtlamamız mı gerekiyor. Nasıl bir forumdur burası ya. Yada Türk insanı nasıl bir yapıdadır. Geçen opera topiğinde çalışmayan kod yüzünden operayı banladım diyorum adam inanmıyorum diyor. Keyfimden mi banladım hayret birşey.
Burda da uğraşmak eşit değildir o dile hakim olmak. gel de göstereyim nasıl hakim mişim değilmişim. Size birşey kanıtlamak zorunda değilim.
JSF ye gelince;
Valla hiç uğraşmadım ne yalan söliyim.
Tomcat kurup meraklanıp uğraşmak istedim ama üstüne gitmedim.
Dedim ya bana yetiyor da artıyor.
GlassFish ile biraz ilgilendim. Kopyamıdır değişmidir bilemem o ms nin suçu :P
OfisSoft; Ben linux üzerine hiç doğru düzgün yoğunlaşmadım ama php ile windows ta baya çalıştım. asp.net e geçmeden önce.
Bana php neyi yapamaz.
En basitinden mesela bir proje geliştiriyorsun mssql ile ve ağır wcf yada xml web servis uygulamaların var. ve bir tane özel geliştirilmiş windows servis ile geliştirdiğin web uygulaması birbiriyle bağlantı kurmalı.
Şimdi mssql ile web servisi bir şekilde aradan çıkarttık fakat windows servisine bağlantıda baya zorluyor seni. Özellikle .net ile geliştirilmiş bir windows servis ise baya bir.
Ben windows tabanlı uygulama yazdığım için hakimiyeti en yüksek olan platformu seçerim geliştirmede.
Mesela bir class ı alıp rahatlıkla başka projelerin yada programların yada web sitelerinin anlayabileceği şekilde webservis haline getirip dağıtmak bana asp.net te daha rahat geliyor. özelikle visual studio 2008 ile tasarımı olsun kodlaması olsun çok rahat.
Bunlar bana önemli ama sana yada başkasına önemli mi bilemem o kendisine kalmış.