arkadaşlar eski hostumda bir müşterimin sitesi vardı. script kendi kodlamamdır , hiç bir problemi yoktu ve gayet güzel çalışıyordu.
yedek aldım sql latin5 zaten. yeni hosta taşıdım ftp dosyaları attım , veritabanını latin5 olarak içeri aldım .
fakat sitemdeki verilerin hepsinde türkçe karakter yerine ? (soru işaretleri çıkmaya başladı )
sql de problem var sanırım dedim latin1,latin2,latin7,UTF-8 olarak bir çokkez tekrar tekrar içeri aldım . fakat problem düzelmedi .
admin panelinden girdim anasayfadaki yazıyı düzenle dedim ğ ü i ş ö ç falan yazdım kaydettim bunlar düzgün çalıştı .
eski karakterler bozuk yeni girilen karakterler düzgün çalıştı.. fakat sql dosyamı açıp okudum içerisindeki karakterler düzgün hiç bir hata yok.
internet explorer ile girdim siteye sağ tıklayıp kodlama: kısmında utf 8 yazıyor. ben onu türkçe window olarak değiştirince tüm karakterler düzeldi. yani bunu otomatik olarak türkçe açması gerekirken utf olarak açıyor..
nasıl düzeltebilirim bu sorunu , hostgatorda barınmaktadır ilk defa başıma geldi.