Arkadaslar yazilanlari bastan sona okudum. Dunyanin buyuk petrol firmalarindan birinin IT departmaninda calisiyorum. Hersey windows uzerine kurulu. Ben ve arkadaslarimin destek verdigim 50 windows server var ve sirket ici nette asp.net var. Dunyanin butun ulkeleri ile baglanti halindeyiz bir kac ulke haric. Asil konuzuza gelelim.
Arkadaslar icinde olmayan bilmez. Asp.net ile yapilan projeler 1.5 2 ay icinde abuk subuk hatalar veriyor. Arada kiytirik sorunlardan bahsetmiyorum bile... Asp.net proje gelistiren 4 arkadas microsoft firmasinin asp.net bolumunde yillarca calismis adamlar. Yani asp dogdugu yerdenler.
Suan sirketin asp.net projesinde bir cok problem var. bu sorunlarin asp.net ile cozulmesi mumkun deyil. Sebebi asp.net cok karisik projelerde tikanmasi ve kodlara cok mudehale edilememesi. Programcinin derinlere inmesini engellemesi. Bolumundeki arkadaslar sorunlari direk microsofta soruyolar. Bazi sorunlara onlarda cozum getiremiyor. Zaman zaman bizim icin pack hazirliyolar ama nafile. (Milyonlarca dolar vermis adamlar sisteme hazirlasinlar deyilmi )))Her gun elimizi allah aciyoruz dua ediyoruz. Sistemlere saldiri olmasin diye.
Windows serverlarimiz donanim olarak cok guclu serverlar ama istedigimiz randimani hicbir zaman alamadik. Yazilim yuzunden.

Gecenlerde bir aksaklik oldu. Gunlerce cozemelmedi. Birda buna aradaki kiytirik aksakliklar
eklendi sormayin gitsin ))
En sonunda IT muduru bu sistemin allah belasini versin dedi.

Bizim rakip sirketin herseyi linux projeleri php uzerine kurulu IT bolumundeki adamlar is yok diye
yakiniyorlar. ))
En sonunda butun IT departmani toplandi ve karar aldi. Kademeli olarak Linux
sisteme gecegiz ve projeler asp.net`ten php gecirilmeyen baslandi bile yavas yavas. Bunun icin 6 php'ci alindi.

Calisan elemanlara linux kursu ayarlandi. Yaza dogru linux kursuna basliyacagiz. ))

Artik cevabi siz verin
Asp.net mi Php mi?
Windows mu Linux Mu?