seohocasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu ne biçim anlayış arkadaş. 1000 lerce mesajı var diye daha mı bilgi oluyor. Hangi mesajında üretilmiş, sentezlenmiş bir bilgi var bakılıyor mu?
Üretilmiş sentezlenmiş bilgi demek )) Bir algoritmadan bahsediyorsun. Kişisen deneyimlerini anlatıyorsun. Üstelik verdiğin örnekler 2 site üzerinde yoğunlaşıyor. Ve 2 site üzerinden verdiğin örneklerin ile dofollow nofollow olayı hakkında çok büyük sözler ediyorsun. Bunun adına da üretilmiş sentezlenmiş bilgi mi diyorsun.

Öncelikle bir algoritma içinde yüzlerce farklı fonksiyon barındırıyor. Ve çok değişkenli bu denklemi tüme varım ile ispat etmeye çalışıyorsun. Buna da sentezlenmiş bilgi diyorsun.

Öncelikle nofollow linkler backlink değildir inbound linktir demişsin. Inbound link de nedir ki? Hangi backlink inbound değildir? Ya da hangi inbound link backlink değildir? Bu terimleri nereden öğreniyorsunuz Biz de oradan öğrenelim.

Nofollow link, dofollow linkten iyi falan değildir. Temiz bir sayfadan alacağınız nofollow link , çöplüğe dönmüş bir sayfadan alacağınız dofollowdan iyidir diyebilirsiniz. Ama çıkıp dikkat çekmek için keskin başlıklar attığınızda ben de niyetinizden şüphe etmeye başlarım doğal olarak.

Bu forumda alışveriş yapmadığım sürece kimsenin mesaj sayısına, repine, itraderina bakmam. Ama kimsenin gelip de bana hangi mesajında sentezlenmiş üretilmiş bilgi var demesine de izin vermem. SEO alanına takılmadık bir kaç ay diye yazdığımız onca mesajı da harcatmam.

Söylediklerine yanıt vermeyi düşünmüyordum. Ama yazayım %90 ı yanlış olan fikirlerimi.

1) Eşit şartlarda dofollow u tercih edeceksen dikkat çekmek ve piyasa yapmak için nofollow dofollowdan daha yararlıdır diye konu aşmayacaksın. Sen manşeti atmışsın, altı sayfa sonra dur bir dakika denilinince çevirmişsin lafı.

2) Backlink nedir inbound link nedir? Google nofollow linkleri nasıl backlink olarak görmez. Öyle kavram kargaşası yaratmaya çalışıp buna sentezlenmiş bilgi mi diyorsunuz siz?
http://en.wikipedia.org/wiki/Backlink
Backlinkin senin seo sözlüğünde özel bir anlamı mı var? Sitene başka bir domainden verilen her link inbound linktir ya da backlinktir yada incoming liktir ya da her ne dersen odur. Do followu no followu friend meti farketmez... Google bunlardan bazılarını gösterir, bazılarını göstermez, bazılarına yüksek damping factor verir bazılarına düşük... Ama Dofollow backlinklerin damping factoru eşit şartlarda her zaman nofollowdan daha yüksektir.

3)No follow ları backlink olarak saymıyorsa nasıl aşırı link alımından filtreye gireceksin arkadaşım? Hem diyorsun nofollowlar backlink sayılmaz. Hem de diyorsun aşırı nofollow backlink alımından filtreye girebilirsiniz? Nofollow da backlinktir. Ayrıca bizde güzel bir laf var. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeli diye. Sen düşük katsayılı no follow linkler için yüksek filtre riski almayı tercih edebilirsin. Ama bu işin daha risksiz yolları da mevcut işini bilene... Yani nofollow link backlinktir, ve yanlış alınırsa o da filtreye sokar.

4)Rakip siteye nasıl link vereceğini bilirsen o siteye 1 katkı sağlarken kendi sitene 5 katkı sağlayabilirsin. Şarta marta gerek yok diyorsan u konuda da sentezlenmiş ve üretilmiş bilgi için biraz denemeler yapmanı öneririm.

5)nofollow linklerin hızlı indexlenmeye etkisi, linki veren sayfanın pr değeri ile ya da nofollow link alınan sayfaların sayısı ile doğru orantılıdır. yani pr7 dofollow sayfadan link aldığınızda google bot sitenizi indexlemek için ne kadar ateşlenirse nofollow pr7 link aldığınızda da aynı motivasyon ile sitenizi inceler. Eğer bunu anlatamıyorsam bir daha mesaj yazmayayım.

6)Yanlış anlaşılan bir durum yok. başlığınızı nofollow dofollowdan iyidir diye atınca altında da bu iyi bir şey sitenize siz de ekleyin denilince işin özü kaçıyor. Dış linklerin tümüne nofollow eklenmesi yanlış bir harekettir. Sadece gerekli linklere eklenmesi daha faydalıdır.

7)no follof backlinktir. ama SEO backlink demek değildir. hele hele nofollow backlink hiç değildir. nofollow backlinki kullanmanın bazı taktikleri ve yöntemleri vardır. ama bu yöntemleri söylemeden burada insanları nafile çabalara sevketmenizi de garip karşılıyorum.

GELELİM ESAS MESELEYE.
BU KADAR NOFOLLOW LİNKİ BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATIP.
AUTOCADHOCASI.COM SİTESİNİN BAŞARISINI NOFOLLOW OLAYINA BAĞLAMIŞSINIZ.

TAMAMEN YANLIŞ BİR ÖNERME

Autocadhocasi.com'un başarısının en önemli nedeni DMOZ KAYDI'dır.
Siz DMOZ'dan içinde Autocad metni ile çapa alan 2 siteden birisiniz. Diğer site 1. sırada. Siz 2. sıradasınız...

eeee??? Nerede sizin nofollow meseleniz? İsterseniz sildireyim DMOZ kaydınızı 3 ay bakalım o pozisyonda tutunabilecek misiniz?

Ayrıca altavistadan backlinklerinize baktım. ilk 5 sayfa dofollow linklerden oluşuyordu...

Şimdi siz bu kadar yazdıktan sonra ben de kendi sentezimi üretiyorum.

DMOZ'dan anahtar kelimeniz ile link alırsanız.
Siteniz yeni değil en azından bir kaç yıllık ise.
Altavistadaki backlinklerinizin ilk 5 sayfası tamamen dofollow ise

Buraya gelip nofollow un sayesinde bu duruma geldim dersiniz, birisi de çıkar.
HAYIR ÖYLE DEĞİL. der...