hangisine yanıt ereceğimi şaşırdım. söylediklerinizin %90 ı yanlış.
1. nofollow link dofollow linkten daha faydalıdır sözünü verdiğim örnek için kullanıyorum. eşit şartlarda dofollwu tercih ettiğimi söyledim. herhalde diğer konuları okumadan yazdınız.
2. nofollow google gözüne backlink kriteri olarak değerlendirilmez. İnbound link olarak değerlendirilir. Zaten google da yükselmeyi sağlayan öncelikli kriter inbound linktir.
3. nofollow link alırken filtreye girmek diye birşey yoktur. Çünkü backlink saymıyor google. aşırı link alımı deseydniz anlardım çünkü. nofollow da olsa aşırı link alımı ve aşırı link çıkış filtreye sebep olur. nofollow a veya dofollowa bağlı değil. bu cümleniz de çok yanlış.
4. kısmen doğru. sizin siteye 1 fayda sağlarken rakip siteye 5 kat fayda sağlar. Bunun şartı martı yok.
5. Bunu açıklamaya bile gerek yok. ucundan seoyla tanışmış biri yanlış olduğunu anlar Google linki gördükten sonra, nofollow sa hemen ziyaret edeyim. dofollowsa yarın ziyaret edeyim demez. çok saçma
6. Google nofollow spamcilere karşı kullanak üzere bulmuştur. o yüzden sitelerde güvenmediğimiz bağlantılar için nofollow çıkış yapmak iyi birşey dedim ben. tamamı gibi bu da anlaşılmamış.
7. hem nofollow backlinktir diyorsunuz, hem de nofollow ile seo olmaz diyorsunuz. bu ne çelişki.
saygılar.
Bence senin bildiklerinin bırak %90'ı tamamı yanlış. Hele digiklan gibi harbi biliçnli bir internet kullanıcısına böyle diyorsan bence senin daha öğrenmen gereken çok şey var.
No follow'un yararı vardır evet ama öyle abartılacak bir olayı yok.
Do follow'a %90 önem veriyorsa no follow'a %10 önem veriyor.
Bütün mesele bu uzatmaya gerek yok, bence sizde hayali materyaller ile makale yazmayı bırakırsanız daha gerçekçi olursanız sizin açınızdanda r10 açısındanda daha iyi olur.