Kelime oyununa gerek yok Kaan.Burada Türkçe kelime hatalarından bahsetmiyoruz. Kompele yada komplo. konumuz bu değil.
Ben bu konuda e-book yazdım ama sana bi' kaç kelimenin anlamını söylemem lazım.
Google için backlink demek : sitene gelen bağlantı demektir. Yani başka siteden senin sitene yapılan link çıkışı, yönlendirme.
Google SEO demek: Kalite Puanı , site içi düzeni , kullanılabilirlik, backlink, site içi zaman geçirme süresi, doğru içerik gibi bir çok şeyin bir araya gelmesiyle oluşan ve bunlar sonucu belirlenen sıradır.
Bu iki tanımdan sonra şunuda bilmen gerekiyor. Kalite puanı : PageRank , Trust rank.
Google Nofollow 'u site değerini paylaşmak istemyen ve spam yorumları engellemek için çıkartı ama Trust rank da google icadıdır.
Tüm bunlardan sonra dönelim nofollow olayına. Yukarda Google açıklamasında ne diyor.
Yani diyor ki sitende nofollow link varsa Google bunu takip etmez. Backlink olarak görmez, yoruma gibi olur. Yani backlink olmaz. Ve o zaman verdiğin linkin faydası olmaz. Ha avucuna yazmıssın linki ha sitene yazmışsın farkı yok.
Sen kendinde alıntı yapmıssın bak "Güvenmediğiniz siteler için nofollow kullanın..." diyor. Hangi mantıkla nofollow daha iyidir diyebiliriz ?
Ben güvenmiyorum nofollow veriyorum ama Google güvenip nofollowları ödüllendirecek öyle mi ? mantıklı değil, hemde hiç değil.
Ayrıca ilkel seo teknikleri diye bir şey yok. Çok işe yarayan , az işe yarayan ve hiç işe yaramayanlar var. En doğruyu sen bilmiyorusun sadece seo konusunda uzman olduğunu söyleyenler eğer bunu destekleyen referanslar veriyorsa "evet uzamandırlar" yazarlık yapanlarda yorumlarla destekleniyor ve KANIT ve DAYANAK gösteriyorlarsa "evet onlarda SEO 'yu biliyorlardır"
Bu yazıyı silip silmemen önemli değil önemli olan "doğru bildiğin şeyin aslında yanlış" olduğudur.
Saygılar sevgiler