Ben yaklaşık 2 yıldır netdirektteyim şuanda 5 sunucum var. Ara ara bazı konularda uyuşukluklarıyla karşılaşsakta netdirekt iyi bir dc.
Fakat Türkiye üzerinden kimden aldığınızada bağlı biraz bu. Trde netdirekt sunucu kiralayan adam akıllı firma sayısı 1 elin parmaklarının sayısını geçmez.
Çalıştığım firma da o bir elin parmakları içerisinde.. Öncelikle Türkiye üzerinden dedicated alan firmaların birleşip yarattıkları alım gücüne karşılık hizmet istemeleri gerekmektedir. Bu kadar çok firmanın olduğunu tahmin bile etmiyordum açıkcası, eğer böyle bir gücünüz var ise o zaman yaptırım uygulayın ve gerçek zamanlı hizmet isteyin.. Kimse de benim gibi mağdur olmasın.. Her ne sebeple olursa olsun bir sunucunun 16 saat kapalı kalması açıklanabilir bir durum değildir. Çalıştığım firma her ne kadar bunu gidermek için çaba vermiş olsa da bu sunucunun 16 saat gibi bir süre kapalı kalmasını engelleyemediği gibi sorunun kaynağı da çözülemedi..
Sanırım bizim problemimiz anlaşma imzalatmadan ve bu gibi durumlarda forumlarda değil mahkemelerde cevap arayamıyor olmamızdır.