NetDirekt Almanya sunucularını tercih edecekler tekrar düşünsün! Türkiye'de adını vermek istemediğim bir firma üzerinden kiraladığımız sunucu 25 Aralık 2009 - 25 Ocak 2009 tarihleri arasında ilki 4 saat ve ikincisi ise tam 16 saat olmak üzere toplam 2 defa arızalandı. İkinci arızadan sonra sunucuyu değiştirme gereği duyuldu. İlk arıza da 4 saat kapalı kaldı ve router değişimi denildi! İkincisinde 4 saat uğraşıldıktan sonra sorunun kaynağı bulunamadı ve yeni sunucuya 12 saatte zorla transfer yapıldı. Yaşanılan kesintilerin güpe gündüz olması nedeniyle hostinglerini bulundurduğumuz firma ve kurumlardan akşama kadar yediğimiz küfürler bize verdiğimiz ücrete ek olarak çok güzel oldu..
Türkiye üzerinde de durum çok farklı değil! Artık şu 3 kuruş kazandım kimsesi takmam durumlarından da iyice sıkılmış durumdayız! Adını vermeyeceğim bir dc'nin sahibi 3 gün hastalanınca ne iştir anlamadım ripe.net kayıtları tam 3 gün aksıyor ve inanın kimsenin gelip özür mözür de dilediği yok! Bu kadar pişkin, rahatına düşkün ve bir o kadar da insanları küçümsüyen bir millet olamaz heralde! Netdirekt ile yaşadığım 2. problemde ulaştığım yetkili arkadaş sunucumuzun kapalı olduğunu, firmalardan ve kurumlardan yediğimiz onlarca küfürü düşünmek yerine özel cep telefonu olduğunu rahatsız olur bir tavırla dile getiriyor!
Yapamayacağınız işin altına girmeyin!
Burda hiçbir dedicated sahibi kimsenin oyuncağı değil!
Biz hosting kiralamıyoruz 10 liraya!
Sizin bizlere, bizimde müşterilerimize hesap vermemiz gerekiyor!
Koca dc'nin sahibiyim, ne olur 1 tane dedicated giderse zihniyetindeki arkadaşlar yanlış düşünüyor! Forumlar insanların deneyimlerini paylaşmaları ve birbirlerine yardımcı olmaları için var! Ben kiraladığım hiçbir sunucuyu araştırmadan kiralamadım ve kimse de kiralamaz. Biz kimsenin ekmeğiyle oynama derdinde değiliz ama artık bardağı taşırandan fazla damla yuttuk ve artık yutmaya niyetimiz de yok! Bundan sonra üşenmeden, sıkılmadan yaşadığım dedicated problemlerini paylaşacağım!
Son olarak NetDirekt e.K. 'ya gelelim, r10 üzerinden yapılan alışverişler eminim bu yaşadıklarımdam sonra birkez daha düşünülür, evet haklısınız koca NetDirekt birşey olmaz, ben en azından benimle aynı yolda yürüyen arkadaşlarımı uyarayım.. Birkaç farklı dilde birkaç farklı forumda da aynı problemlerimizi dile getirerek firmaların kendilerini düzeltmelerine inşallah yardımcı da oluruz..
Türkiye dc ve dedicated kiralayan aracı arkadaşlar da lütfen işlerinizi ciddiyetle yapın! Yapamayacağınız işin altına girmeyin! Tüm koşulları ayrıntılı olarak ve tek tek durumlar için belirtin. Siteye 7/24 destek yazıp ortalardan kaybolup telefonunuzu kapattığınızda insanlar içten içten sizinle daha yakından akraba oluyor bunu unutmayın! Monitoring, Managed Switch, Full Backup vs.. gibi kelimeleri sitenin her yerine yazmak o hizmetleri verebileceğiniz anlamına gelmez, lütfen bu kelimelerin anlamlarını düşürmeyin, sattığınız her sunucu için bunları ayrı ayrı belirtin sonra dara gelince bunlar bilmem ne kampanyası içindi gibi saçma sapan sağında solunda kampanya kelimesi geçmeyen durumlara bağlamayın! En önemlisi de yaptığınız hizmetin karşılığı neyse onu isteyin, sonra yine zora geldiğinizde "bu hizmetlerin fiyatı kaç para biliyor musun?" gibi saçma sapan bilmek zorunda olmadığımız, bilsek de umursamadığımız, bizden istenmeyen sonra sıkışınca baş vurulan meblağlar çıkarmayın! Açık olun bizde ona göre tercihimizi yapalım..
Birgün güzel ülkemin güzel insanlarınında bu pazarda hatrı sayılır bir pastayı "adam gibi!" yemesi dileklerimle..