Önceliklere herkese merhaba,

Ben konuyu baştan sona okudum. Yazan arkadaşa katılmıyorum. dofollow (eşit değildir) nofollow

Şimdi size Google 'a ait bir resmi yazıyı yazacağım dikkatlı okuyun ve Google her şeyi bilmemizi istemez gibi kompele teorileri üretmeyin.

Alıntı
Bağlantılar için rel="nofollow" özelliği eklenmesi
Bir bağlantının “rel” değerini “nofollow” olarak ayarlamak, sitenizdeki bazı bağlantıların takip
edilmemesini veya bağlantı verilen sayfalara sizin sayfanızın bilgilerinin verilmemesini Google’a
belirtir. Takip edilmemesi istenen bağlantı değeri, bağlantının etiketine rel=”nofollow” eklenmesiyle
elde edilir.
Güvenmediğiniz bir siteye bağlantı veriyorsanız veya sitenizin bilgilerini aktarmak
istemiyorsanız “nofollow” kullanın
Bu ne zaman yararlı olur? Eğer sitenizde herkesin görüş bildirebildiği genel kullanıma açık bir blog
bulunuyorsa, bu görüşlerin içindeki bağlantılarla site bilgileriniz sorumluluk almak istemediğiniz
sayfalara gidebilir. Blog görüş bildirim alanları kolaylıkla spam olarak kullanılabilir. Kullanıcıların
eklediği bağlantılarda “Nofollow” kullanarak sitenizin zorluklarla elde edilen değerinin spam sitelerinde
kullanımını engellersiniz. Birçok blog yazılım paketinde kullanıcıların eklediği bağlantılara otomatik
olarak nofollow değeri eklenir, ancak eklemeyenleri de elle düzenlemek gerekir. Bu öneri aynı
zamanda sitenizdeki ziyaretçi defteri, duyuru sayfaları, referans listeleri gibi kullanıcılar tarafından
oluşturulan içerik için de geçerlidir. Eğer diğerleri tarafından oluşturulan bağlantılar için sorumluluk
alıyorsanız (örneğin görüş bildiren kişiler güvendiğiniz kişilerse) o zaman bağlantılarda nofollow
kullanmanıza gerek yok; ancak Google tarafından spam sitesi olarak tanımlanan sitelere bağlantılar
verilmesi sitenizin algılanış değerini etkileyebilir. Web Yöneticisi Yardım Merkezi’nde görüş spam
engelleme hakkında (örneğin CAPTCHA kullanımı ve görüşlerin incelendikten yayınlanması gibi)
daha fazla ipucu bulabilirsiniz.
Google Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi, Versiyon 1.1, 13 Kasım 2008Sitemizin bilinirliğinden faydalanmak isteyen bir kişi haber yayınlarımıza görüş ekleyerek
spam yapmaya çalışıyor
Diğer bir kullanım ise, içerik hazırlarken bir siteye referans vermek istiyor, ancak sitenizin bilinirliğini
o tarafa yönlendirmek istemiyorsanız “Nofollow” kullanabilirsiniz. Örneğin, içerik spam hakkında bir
blog makalesi hazırlıyorsunuz ve daha önceden sitenize içerik spam mesajlar eklemiş bir siteyi
belirtmek istiyorsunuz. Diğer kullanıcılarınızı uyarmak için spam sitesi bağlantısını makalenize
ekleyebilirsiniz, ancak kesinlikle spam sitenin bağlantı yoluyla sizin sitenizin saygınlığından
yararlanmasını istemezsiniz. İşte bu durumda nofollow kullanmak yararlı olacaktır.
Son olarak, sayfanızdaki bütün bağlantılar için nofollow kullanmak istiyorsanız, sayfanızın <head>
etiketinde olması gereken robots meta etiketinde “nofollow” kullanabilirsiniz. Web Yöneticisi Merkezi
Blog’da, robots meta etiket kullanımı hakkında sizlere yardımcı olacak makaleyi inceleyebilirsiniz.
Bu yöntem, <meta name="robots" content="nofollow"> olarak yazılır.