seohocasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu cümlenizi de reddediyorum ve benim açtığım konu için de bu cümleyi kınıyorum.

bu konuyu paylaşmamda bana asıl eleştiri yapanlar, ya iyi seocular, herkesin bilmesini istemiyor. ya kötü seocular ilkel seo tekniklerini kullandığı için bunları bilmiyor.
Son yazdığım paragraf doğrudan size değil genel olarak yazılmış bir şey farkederseniz.

Az önce yolladığım kitapçığı ben de okudum ve sizin çıkardığınız anlamı çıkaramadım. Nofollow'un PR etkisi olmadığı konusunda hem fikiriz zaten onu geçiyorum. Bizim tartışma konumuz Google'nin organik sıralamaları ile alakalı.

Google organik sıralama yaparken, yapılan arama ile ilgili olarak insanların işine yarayacak siteleri en iyiden en kötüye doğru sıralar. Sizce nofollow link almış bir siteyi Google neden üste taşısın? Önemli olan işe yarar bilgiler içeren faydalı sitelerin üst sırada olmasıdır. Bu açıdan bakarsak nofollow linklerin hiç bir etkisinin olmamasını doğal karşılayabiliriz. Fakat sizin dediğiniz gibi sıralamalarda üstte çıkmamızı sağlıyorsa burada bir mantık hatası da ortaya çıkacaktır. Kaldı ki Google'nin kendi e-kitabı da ortada, isteyen indirip okuyabilir. Nofollow link belli ki o site sahibinin pek de hoşnut olmadığı veya blog ise yorumlarda eklenmiş kişinin kendi kendini tavsiye ettiği linklerdir. Bir kişinin kendi kendini tavsiye etmesi bir fayda sağlamaz. Aynı ip deki FARKLI sitelerin birbirini desteklemesinin bir fayda sağlamadığı bir ortamda -ki bu siteler gerçekten de farklı kişilere ait farklı siteler olabilir- google algoritmasında neden nofollow linkler değerli olsun?

Gel gelelim ki diğer arama motorları nofollow tagını tanımıyor. Bir çok kişinin Bing'de nasıl ilk sayfada hatta ilk sırada olduğunu da bu durum çok iyi açıklıyor. Nofollow linklerin bu şekilde bir faydası olduğu kesin.