PeRSia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin burada yazdıkların doğruysa hocam Google'nin kendi çıkarmış olduğu ve ücretsiz dağıttığı Seo Starter Guide e-kitabı yanlış bilgi veriyor Sayfa 18'e bakınız.

Setting the value of the "rel" attribute of a link to "nofollow" will tell Google that certain links on your
site shouldn't be followed or pass your page's reputation to the pages linked to. Nofollowing a link is
adding rel="nofollow" inside of the link's anchor tag.


İngilizcesi iyi olan arkadaşlar daha iyi tercüme edebilirler fakat ben buradan şunu anlıyorum:
Sitenizdeki linklerde "rel" tagının içerisin "nofollow" özelliği eklenmiş olanları google takip etmez veya sayfanızdan pr değeri katkısı vermez. Linkleri nofollow yapmak için rel="nofollow" ekleyin.


Bunun devamında da spam içerikten korunma ile ilgili bazı bilgiler var. Arkadaşlar lütfen birşey yazarken işkembeden uydurup yazmak yerine biraz kaynak incelemesi yapın. Yazılarınızda kaynak belirtirseniz daha güvenilir olur. Neticede ne nofollow'u biz çıkardık ne de PR'yi veya Google'nin sıralama sistemini vs. Bunlar hakkında bilgi verirken biraz daha dikkatli olmak lazım.
siz de diğer arkaaşların yaptığı hataya düşünüyorsunuz. direk türkçeye çevirdiğiniz zaman öyle bir anlam çıkar. gönderdiğiniz pdf yi inceledim. ingilizcem çok iyi olmasada az çok anladım. burada bahsedilen konu. şudur.

sizin sitenize yapılan yorumlardaki linklere dofollow veriyorsanız siz bu siteye kefilsiniz demektir. Google dofollow verilen siteyi kötü olarak algılarsa bu size de zarar verir.
yorum yapanların sitesini her zaman bilemeyeilbirsiniz. kefil olmak istemiyorsanız. nofollow yapın. aynı zamanda pagerankınızdan da yararlanmasnlar. ve de sitedeki tüm linklerin google nofollow olarak tanıtılmasını istiyorsanız robots nofollow kodunu kullanın diyor.

bunların benim söylediklerimle çelişen hiçbir bir yanı yok. diğer cümleler için de önce siz iyi değerlendirin ondan sonra doğru yorum yapın. ben gerekli değerlendirmeyi ve deneyimlerimi sizle paylaşıyorum. herkes bu konuda bu kadar cüretkar davranmaz.

Alıntı
Arkadaşlar lütfen birşey yazarken işkembeden uydurup yazmak yerine biraz kaynak incelemesi yapın. Yazılarınızda kaynak belirtirseniz daha güvenilir olur. Neticede ne nofollow'u biz çıkardık ne de PR'yi veya Google'nin sıralama sistemini vs. Bunlar hakkında bilgi verirken biraz daha dikkatli olmak lazım.
bu cümlenizi de reddediyorum ve benim açtığım konu için de bu cümleyi kınıyorum.

bu konuyu paylaşmamda bana asıl eleştiri yapanlar, ya iyi seocular, herkesin bilmesini istemiyor. ya kötü seocular ilkel seo tekniklerini kullandığı için bunları bilmiyor.