Ve botu biraz önce çalıştırdım. Hiç bekleme yapmadan sleep v.b. siz çalıştırdım. Netten 1000 adet topic ve içindeki 20 şer parametrelik veriyi + ortalama 10 resimi çektim. Ama sadece çektim. Daha mysql e insert etmedim. Geleni echolattım. Sonlanan sayfası kaydettiğimde 106 mb resim ve 3bucuk mb html verisi olduguu gördum. Totalde 110 mb gibi bi rakam.

Sadece bu iş için 28 dakika tarayıcı hareketsiz bekledi. Bu esnada %25 lerde gezinen cpu aralıksız %74civarında durdu.

Sleep ile deneyeceğim birde. 1000 topic çekeceğim. Her topic (başlık) verisi çekildiken sonra iki sn bekleteceğim. 1000 x 2 sn = 2000 sn. 60 a bölersek 33 dakika yapacak. demekki sleep komutu 33 dakika bindirecek bana. Beklemesiz verileri 28 dakikada çektiysem bu 2saniye sleep li veri çekimi 1 saatten cok surecek demek. Ama sleebi kullanmaktaki en buyuk amacım serverı kastırmamak. Sure bunun için öok önemli değil. Sleep le de 1000 konu baslıgı ve içeriğini 1 saat civarında cekebilirsem tarayıcıdan tercihim sleep olacaktır.

NOT: sleep li komutuda denedim . 1saat 7 dakikada cekti verileri. ( 1000 başlığı ve içeriğini) Cpu da cok rahattı. Tercihim şimdilip sleep le ara ara dinlendirilmiş komut.