Prof.Hüko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, önceden öyleydi. İnsanlar yurt dışına gidip öyle böyle iş bulup dilini çat pat öğreniyordu.
Fakat devir değişti. Ben kendim yurt dışındayım.
Dilini çok iyi bilsen bile sen onlara yabancısın. Adın Michael değil. Bu yüzden ne kadar iyi olursan ol, senden önce kendi devletinin adamını alır.
Örneğin Avusturya'da Türklerin çoğu (Dilini iyi bilmeyen, eğitim seviyesi düşük olan kişiler) yerlilerin yapmak istemediği işlerde çalışıyorlar. Çoğunluk taş ocaklarında.
Sonuçta evet bir Türksün ve illaki yabancısın diğerlerine. Yurt dışında çalışmanın kolay olmadığını biliyorum ama başka seçenek yok.. Ben ülkemde amele işi bile bulamıyorum ki. Geçici olarak bir fabrikaya gireyim diyorum parasında falan değilim. 700-800 alsam da sigortam yatsa. Ben sigortam yatırılsın diye herhangi dandik bir iş bile bulamıyorum ülkemde. Adam benim CV me bakıyor; gemici 5 sene tersanede planlama, dizayn ve saha işinde çalışmış diyor. Senin ne işin var burada diyor kafasından siliyor direk. Şoförlük işi bile bulamıyorum. Bende giderim yabancı ülkede amele gibi çalışır, para kazanırım. 5 Sene sonra ülkeme gelince kral gibi o parayı yerim.