@Invictus : Hocam dedğiniz gibide yaparım ama sonucta değşiklik olmayacak galiba. İki yöntemlede bot verileri eş zamanda bitirir. Ve serverlar gerim gerim gerilir. Benim asıl amacım işlem yoğnluğunu zamana yayarak hem kendi serverımı hemmde karşı siteyi minumum yorarak
işi gerçekleştirmek.

@husee3 : Aradığım komut inş budur hocam. Ben sleep komutunu her işlem sonunda kullansam server daha mı az yorulur gerçekten??? Yoksa ayrıca bir komut daha eklendiği için daha mı yük bindirmiş olurum. Sonuçta sleep kullansakta verileri çekeceğiz , bu komutla birde server sleep i yorumlayıp icraate gecireceğim sayacıma saydıracağım , sayacım istenilen veriye ulaşmışmı diye bakıp öyle diğer koda geçecek eylemini gerçekleştirecek ya.

@sdemirkeser : Hocam ne yalan söyleyeyim cronjab bilmiyorum. Kullanmıyorum haliylede. Mesajınızı biraz daha açıp bilmeyen bana öğretir gibi cevaplarsanız çok sevineceğim. Ve ayrıca siz sleep komutu hakkında yorumumu nasıl değerlendirirsiniz?

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Elimden geldiğince minnetimi göstermek isterim.

Saygılar