Benim simdiye kadar binlerce domainim banlandi. Emin olun google'un bir siteyi niye banladigini cok iyi bilenlerden biriyim. Siteleri banlata banlata, banlatmamayi ogrendim. 3-4 yil once actigim siteler 15 gunde banlaniyordu. Son 6 ayda actigim sitelerin sadece 87 tanesi banlandi (Benim farkettigim kadariyla - en son 4 Ocakta banlanlara baktim). Son 6 ayda domain alip actigim site sayisi 1200-1230 arasinda oldugunu tahmin ediyorum. Tam rakami bende bilmiyorum.
Yaptigin sitelerin sayisini nasil bilmiyorsunda, banlananlari biluyorsun diye kafasina soru isareti olanlara: Loglari inceleyen kodlar elimde var. Banlanan domainlere sadece googlebot gelir, normal ziyaretci gelmez. Eger 1 gun boyunca bir siteye hic ziyaretci gelmemisse, site banlanmistir, diye ozel incelemeye aliyorum.
Bedava subdomain veren yerlerden aldigim bloglarin sayisini allahtan baskasi bilmez. Onlarin ne kadarinin banlandigini bilmiyorum. Kendi blogum ve forumum ve 84 tane normal sitemin disindaki hicbir domainede tekrar donup bakmam. Sadece banlanmissa, incelerim.
Yukaridaki maddelerden sadece 5,6,7 ve 10 yuzunden siteniz banlanabilir. 5,6,7 zaten temelde ayni sey. 5,6,7 icin ip tabanli cozumler uygularsaniz, google ne yaptiginizi anlamaz. 10'u cok rahat anlar, hic ugrasmayin. Digerlerinden banlanmaz.
1'den bisey olmaz. Sadece indexleriniz zamanla silinir, domain banlanmaz.
2-3'de arama sonuclarinda biraz geri dusersiniz.
4'ten bisey olmaz.
8'i anlamadim. Kucuk link yapmanin amaci ne? Google'um anlamadigi text saklama yontemleri var, linklerinde bu sekilde buyuklukleri saklanabilir. Ama durup dururken, linki niye kucuk yapacagiz, anlamadim.
9'la 2 zaten ayni sey, bisey olmaz.
Yaziyi editledim, cunku yazinin orjinalini okuyunca fikrim degisti.
Kusura bakmayin ama ceviri yaparken anlami dahi degistirmissiniz. Suna bakin..7 numara
7. Automated Submission Services - Do not use automated submission services. They are against Google’s TOS and can get you banned.
Sizin ceviriniz: Zorunlu Servisler - Birisini kandırarak bir sayfa yönlendiriyorsanız. Google bunu da görüyor.(Biraz karmaşık olmuş sanırım kastı şarkıyı indirmek için linke tıklayın dediğinde açılan sayfalar) Google görmez demeyin.
Dogrusu: Otomatik site ekleme servisleri: Otomatik site ekleme servislerini kullanmayin. Bu google'un servis saglama sartlarina aykiridir ve sizi banlatabilir. (parantez ici benim eklediklerim, cunku automattic submission service'in birebir turkcesi yok. sitelerinizi otomatik olarak dizinlere kaydeden, wordpress bloglarina spam yorum birakan vs... servisler.... Submission service: Kaydetme servisi demek. Automated submission service: sitenizi otomatik olarak bir yerlere kaydeden servis. Bu yazinin orjinal yazarida service deyip alani daraltmis, demesi gereken automated submission software (yazilim)..)
Yazinin orjinaline gore yorumum
1'den bisey olmaz.
2. Cloakingi aptalca yaparsaniz, yakalanirsiniz. Fantomaster'in urunlerinin hicbiri yakalanmiyor.
3. Sadece arama sonuclarinda geri dusersiniz.
4. Hicbisey olmaz.
5. fantomasterla bisey olmaz. Ip tabanli yaparsaniz, yine bisey olmaz.
6. 5'in aynisi. Bir daha yazmaya gerek yok.
7. Yalanin kuyruklusu.... Inanmiyorsaniz, benim forumdaki arkadaslara sorun. Kac kisi automated submission service/software kullanip, domaini banlatmis.
300 tane backlinkli bir siteye bir gunde 2000 tane backlink alirsaniz, domain yeni ise banlanabilir. Buyuk ihtimalle domaini sandboxa sokarsiniz. Elinizdeki yazilimin nasil kullanacagini bilirseniz, bisey olmaz.
Automated submission service kullanmayin, cunku google sizi banlar demek bana gore evde bicak bulundurmayin, kendinize saplayabilirsiniz demekle uc asagi bes yukari ayni sey. Bicagi kullanmayi bilmiyorsaniz, tabi evde tutmayin. Koltuk yerine bicagin ustune oturursaniz, tabi caniniz yanar. Bicagin ne sucu var bu durumda? Yada automated submission service/software 'in.
8. Linkleri niye kucuk yapasiniz anlamadim. Site zaten black hat seo ise, linkleri normal koymaniz lazim. niye gereksiz yere risk aliyorsunuz?
9. Cok dusuk bir ihtimalle domain banlanir. Genelde anahtar kelimelerin dolduruldugu sayfa google'un ana indexinden cikip supplemental indexe gider. Domaini komple anahtar kelime doldurursaniz, banlanabilir. Icine biraz kopya icerik atin, bisey olmaz.
Zaten bu madde dogru olsa, turkiyedeki butun ***** sitelerin 3 vakte banlanmasi lazim. Hepsi keyword dolu, baska bi nane yok.
10. Bu domaini banlatir. Sonunda kesin olarak banlatacak bisey cikti.
Google milletin gozunu korkutmaktan baska bisey yapmiyor. Deneme yanilma ile google'un aslinda o kadar abartili seyler yapmadigini farkedersiniz. Insanlar hala black hat seo'larin digerleri gibi site yaptigini saniyor. Elinde 5 site olan, aman sitelerim banlanmasin diye black hat seodan uzak duruyor.
Benim banlanmayan site yapma hizim, google'un banlama hizindan yuksek oldugu surece, benim isim buyur. Siz 5 tane site yapana kadar, black hat seo 500 tane site yapar. BIrakin 100 tanesini google banlasin, kalan 400 tanesi size yeter. Sizin 5 sitenize 5000 hit gelir, black hat seonun 400 sitesine 40.000. Acemiyseniz elinizdeki 400 tane siteyi bir yilda banlatirsiniz. Ama google o 400 siteyi banlayana kadar siz 1000 tane site yaparsiniz. Siteleri banlata banlata olayi ogrenirsiniz, her gecen gun daha az oranla siteniz banlanir, cunku isi kaparsiniz. Zaten 400 tane siteyi hit icin degil, ana sitelerinize backlink saglamak icin acarsiniz. Google banlarsa, banlasin, siz site yapmaya devam edin.
Google'dan bu kadar tirsmayin. Google sadece sizi korkutmaya calisiyor. Yemeyin bu numaralari. Google black hat seo ile yapilan isleri azaltmak icin milleti korkutmaya calisiyor. CUnku adamlarin isine gelmiyor. Akilli olun. Seri uretime gecin. Domain dediginiz seyin maliyeti 1 dolar civarinda (infolar). Banlansa ne olur. En cok domain elden gider, ama banlanmayanlar cok ama cok daha fazla para yapar.
Ben 22bin tane domaini olan black hat seo'lar gordum. Kusura bakmayin, eger biri 22bin tane domainle is goruyorsa ve google bunu anlayamiyorsa, vardir bir bildikleri. Insanlar bilmedikleri seyler icin ne kadar cok ahkam kesmeyi seviyorlar yahu. Yani daha black hat seo'nun ne oldugunu anlamadan, biri cikip google sunlari sunlari yaparsaniz banlar diyor, arkadan 300 kisi evet diye alkisliyor.
Bu is bisiklete binmeye benzer. Ilk bindiginizde hep dusersiniz, duse duse dusmemeyi ogrenirsiniz. Sadece 2-3 deneme yapip, bisiklete binmeyi ogrenemezsiniz. Hele 2-3 deneme yapip, bisiklete binmeyi beceremeyenler kalkip, bisiklete binmeyin, dusuyorsunuz, sonrada google banliyor diye konu aciyor. Arkadan 300 kisi, evet bende dustum diye cevap veriyor... Bu ne yahu... Sizi bisiklete binmeyi bilmiyor olabilirsiniz ama sirkte bisiklete binip, 30 metre yukaridaki ipin ustunde bisikletle giden ve elindeki 8 tane rengarenk topu havada elips seklinde sallayip, dusurmeden 20 metre gidenler var. Yapmayin, allah askina. Bu ne yahu....Bir ara konu acmistim. Az once r10'da aradim buldum. Lutfen black hat seo isini bilmeden google sunu banlar, bunu banlar diye konu acmayin. Millet zaten tirsiyor, dahada tirstiriyorsunuz. Konu linki:
https://www.r10.net/google-optimizasy...-aciklama.html
Not : Ceviri yapan arkadasa: Hocam, Teknik terimlerin cok oldugu yazilari cevirmek zordur. Bu ise cok zaman harcadiginiza eminim ve emeginize saygi gosteriyorum. Ama yazinin icerigini cogu yerde birebir turkceye cevirmissiniz. Bunun yaninda yaziyi yazan kisi konuya hakim olmadigi icin ayni seyleri farkli maddeler icinde yazmis. Yazinin orjinal yazarinin ana dili ingilizce degil, yoksa bu kadar hata yapmaz.