iç içe 3 for döngüsünde çalışan bir bot var. Kabaca örnek verecek olursam ilk for dongusu foruun kategorilerini cekiyor.
İkinci for ise her kategori okundugunda onun içine gidiyor, o kategorideki konu baslıklarını okuyor.
Ucuncu for ise o kategori içindeki baslıkların içindeki mesajları alıyor.
| = Kategori (mesela php kategorisi ve diğerleri )
|| = Başlıklar (Burada açılan konubaslıkları)
||| = SOn basamak. yani Konu içerikleri
Bot ilk önce kategorileri tarıyor anasayfadan. İlk buldugu kategori diyelim php. hemen onun içine giriyor. Orada ilk gördugu konu diyelim "phpde guvenlik" konu baslıgı. Hemen onun içine girip içeriği alıyor. İçerik bitince bir uste yani eski ye geliyor. Php kategorisindeki diğer baslığa bakıyor. İkinci konu baslıgı diyelim "php mi asp mi?" hemen ucuncu for dongusu iile buradaki içeriği alıyor. Bir uste cıkıyor geri geliyor yani. Php kategorisine. Burada baslıkkalmayınca ana kategoriye geliyoe. Asp kategorisine giriyor. Aynı sekilde böle böle tum kategori baslık ve mesajları tarayıp veri cekior.
Benim sorum sıkıntım bu kadar yoğun işi otomatik yaparken server kasıyor. Hem benim serverda sıkıntı oluyor hemde veri cektigim sitede o anlık yavaslama olabilir.
Benim tüm verileri almam için bir acelem yok. Her adımda belli bir saniye bekletsemmi kodu? Veya baska alternatif yol nedir? Php de timer nasıl kullanılıyor? Yada time kullanmak ayrıcamı kasar. O zamanı saymak için ugrasacak server v.s. gibi.
Derdimi anlatabilmişimdir inş . Kısaca nasıl botla veri cekerken her iki sunucuyuda fazla yormadan işlem yapablirim?