peki şöyle soralım..
madem as3 ile as2 baya fark var, ve as2 öğrenmek kaynak kitap vb açısından daha kolay..
AS2 öğrenilse, bunu son flash versionunda yazabilirmi? yani as3 ü barındıran Flash da illa AS3 mü kullanmak gerekiyor? AS2 öğrenilse son versionda yine o kullanılabilirmi? Ve as3 yerine as2 öğrenmeyi seçmiş olmak kayıp olur mu (as3ün yenilikleri sebebiyle)
As2 Geri kalmak vakit kaybı değildir. Ben as2 yi as3den daha fazla severim ve kullanılırım. bilmiyorum neyi bilip kıyas yapıyorsunuz ama as2 benim kanaatimce bir kayıp degil avantajdır. Nedeni ise As3 un hemen hemen herşey ile yazılabilimesi ve as2nin bi yerde terkedilme egiliminin oldugu bir donemde as2 i cok iyi bilmek buyuk bir avantajdır .As2 i cs4 de de cs3 dede yazabilirsnz desteklememe gibi birşey yok , hatta cs3 as1 bile destekliyor. As2 ile fazla kaynak olduğunu dusunmuyorum ayrıca ama olanlarla guzel bi temel hazırlayacagınız. Kesindir. As3 Adobe un her yerde kullanmak istediği bir joker kartı gibi bi dil dyelim. Siz hanginizi secmek istiorsanız kayba zarara dusmezsnz. Emin olun.
Ayrıca belli başlı kodlamaları inceledikten sonra varolan ornekleri incelersenz daha kolay ogrenirsiniz. Flash tabiki kodlama ile bitmiyor. Grafik kısmı matematik kısmı ve yayınlama kısmı ki buna koruma vs de girer Geniş bi dunya. Her ne kadar genel kanı olarak "basit bir banner" basit bir flash işi die tanımlansa da bu flash dunyası biz de