Merhabalar,

Öncelikle sorunumdan bahsedeyim. Daha sonra çözüm yolları hakkında konuşmak istiyorum. Bir müzik sitem var, çok fazla güncelleme imkanım olmuyor, günde 1-2 haber yazabiliyorum yazıların hepsini kendim yazıyorum. Haber yazılarına düzgün etiket eklendiği taktirde belli sayıda ziyaretçi konulara giriyor. Ama ben haber başlığını ilgi çekici şekilde açamıyorum, çünkü title çok etkili oluyor ve direk anasayfaya giren ziyaretçi sayısı az olduğu için bu haberler okunmuyor.

Bunun için google'da yükselmek istediğim kelime "müzik haberleri" idi. yılbaşına kadar 2. sayfada çıkan sitem. Pagerank güncellemesinin ardından 8. sıraya sabit olarak yerleşti. Hemen sonra dalgalanma başladı ve şuan 5 ile 10 arasında gidip geliyor. "müzik haberleri" kelimesinde ilk 3 site eski ve bilindik siteler var, bu siteleri geçmenin yolları neler olabilir merak ediyorum.

Aklımdaki yapılabilecekler listesi:
+Sitemi daha sık güncellemeliyim.
+Dmoz'a bir şekilde sitemi eklettirmeliyim ki yeri sabit sitelerin dmoz kaydı var.
+"müzik haberleri" kelimesinden backlink almalıyım. (burda tercih etmem siteler hakkında yardıma ihtiyacım var.)
+Tasarımı değiştirebilirim, hazır temalardan şimdiye kadar hoşuma giden olmadı özel olarak ücretli yeni bir tema yaptırabilirim. Seo açısından yararı ne derece olur bilmek istiyorum.

Yapmayı düşünmediklerim:
-title ve meta tagler tamamen amatörce benim tarafımdan girildiği halde şuan bunları değiştirmenin beni olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Not: Bahsi geçen sitenin linki imzamda mevcuttur.