WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır yükselmekte oluyor, gezme olayıda olur ama onda bayağı ilerlemek gerekir.

O biraz zordur.

Uçmak pekte zor birşey değil. Sadece küçüklüğümüzden beri böyle birşeyin imkânsız olduğunu beynimize inandırdığımız için zor geliyor.
Uçmak insanlar için ilmen imkansızdır.Çünkü bizim yapımızda gerekli fizik öğelerimiz yoktur kanat gibi kuyruk gib.Fakat tarihte bazı insanlar uçtuklarını iddia etmişlerdir.Yogiler yani gerçek yogilerin yapabildiği söylenir.Fakat hiç bir zaman yeterli kanıt bulunamamıştır.Bazıları bunun nasıl olduğunu ispatlamaya çalışmış fakat başarılı olamamıştır.Fizik ilmi bunu açıklayamadığı için buna 'Metafizik' yani 'Fiziküstü' denmiştir.

Dünyada bir çok kişi uçtuğunu,düşünce gücüyle bir şeyler hareket ettirdiğini(telekinezi) söylemişlerdir.Bir bu kadar insanda bana bunu ispatla sana şu kadar para diye ödül biçmiştir.Bazı psişik olduğunu iddia eden insanlar bu tarz şeylerden kaçmış ve ya gittiğinde ispatlayamamıştır.Günümüzde bile bu işler için bazı yerler kurulmuş düşünce gücüyle bir şeyler yapabildiğini iddia eden insanlara [ismini hatırlayamıyorum.hatırlayınca yazarım] bir adam 'Buyrun gelin.Benim laboratuarımda söylediklerini aynen yapana tam 1 milyondolar vereceğim.12 yıldır sesleniyorum fakat neden kimse gelmiyor?'demiştir.Söylendiği gibi Almanya'da başlayan ve daha sonra Türkiye'ye gelen 'Fenomen' isimli yarışmada katılımcılara yön veren Uri Geller'a bu teklif yüzlerce defa iletilmiştir fakat kendisi bir kere bile gitmemiştir.[o yarışmacıların bütün programlar boyunca yaptıkları numaralar tek tek açıklanmıştır internette isterseniz bulabilirsiniz]Ayrıca Almanya'da programın sezon ortasında bitmesinin sebebi Uri Geller'ın illüzyonist olduğunun anlaşılmasıdır.

Normalde şapkalı,smokinli bir illüzyonist gelip kaşığı yamultsa oyun olduğunu,inanmamamız gerektiğini düşünürüz.Fakat nedense normal giyimli ve sürekli düşünce gücünden bahseden,insan isterse herşeyi yapabilir diyen biri gelip kağıt gibi kaşığı yamultunca helal olsun deyip denemek isteriz.O kaşık yamultma numarasınında öyle bir olayı varki görseniz şaşırırsınız.İnanamayacağınız kadar basit.İnternetten parayla satın aldığım bir numaradır.Fakat öyle evdeki kaliteli kaşığı yamultamazsınız.Zaten o dvdyi alırken kaşıkta gönderdiler.Neyse bu kadar tüyo vermem yeterli sanırım.

Velhasıl kelam bu insanların bir çölün ve ya bir denizin üstünde uçabileceklerine inanmıyorum.Çünkü bunlar oyundan ibarettir.Sadece insanları eğlendirmek için yapılan bir şeydir.Fakat tarihten bu yana insanlar merak ettiği için bu konunun üzerine gidilmiştir.Bazı üniversiteler bu konular hakkında bölümler açmıştır.Ama hiç bir zaman bir sonuca varılamamıştır.Hep iddia şeklinde kalmıştır.

Malayutak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynen webenginner' a katılıyorum. Bilmeden şöyle yorum yapmıyormusunuz gülüyorum size. Sizin hayalperest dedikleriniz sizin rüyada bile görmedediklerinizi Hayal bile edemedikleriniz şeyleri yapıyor, yaşıyor. Ama siz bilmiyorsunuz size göstersek bile anlıyamıyorsunuz ne kadarda acınası durumdasınız bi bilseniz
Kitaplarda yazanlara göre ve ya diğer kaynaklara göre aslında siz de şu anda o dediklerinizi yapamazsınız.Çünkü bu iş için yıllar gerekir,fazlasıyla konsantrasyon teknikleri gerekir vs.Bunlar 5-10 yılda oturtabileceğiniz şeyler değildir.