Portekizce sitenin translate ile çevirisi:

Ronaldo ve bir nesil yani, 80 yıl ile karşılaştırıldığında, daha çok Avrupa futbol başarılı oldu aittir. Onlar yaklaşık 14 yıldır kapalı ve bir çok takım ve bireysel şampiyonluğu yaşadı. Ve sonra aniden geri Brezilya için kariyeri sona ermiştir. Brezilyalı futbol her zaman genç gazileri ve adanmış âyetlerini yapılmış olacak?

Sanmıyorum. Brezilyalı futbol kötü düzenlenir. I Real Madrid, kariyerine sona ne yaptı? Neden sözleşme yıllık bir anlaşma geliyor. Fenerbahçe benim sözleşme bitirmek değil mi neden? Çünkü kulüp de düşündüm olarak organize değildi. Gün içinde ödeme yok, eğitim hiçbir yapıya sahip Türkiye kendisi dışında hiç bir geçmişi var. Dünya aldatma devam edemiyor.

Ne Brezilya kulüplerinde eksik?

Bugün Korintliler: sirket olan kişilerin katılmasını istediğiniz sponsoru, öncü şirketler.

Sence arka ve Ronaldo Bu değişiklik sembolize olabilir?

Sadece bizim. Fred Fluminense, diğer büyük oyuncular için. Bu kulüplerine yatırım yapmak büyük şirketler neden olur. Çünkü birçok sponsor olan şirketler Ama şimdi Korintliler bir referanstır. Kulübün adını kullanabilir miyim, sen oyuncu keşfetmek ve oyuncunun görüntü biliyorum getirmek biliyorum.

Ronaldo gömleği özelliklerinde çıkarları vardır. Onu yok, ancak markaların lisans olacak, değil mi?

Tüm lisans benim.

Biliyor musun bir süre sonra Brezilyalı futbolcu, yabancı kulüpleri ile daha iyi rekabet as daha fazla tutmak mümkün olacak?

Doğru. Brezilyalı oyuncu dünyada, hangi yararlanılabilir görüntü var. Ve çok fazla dışarı çıkmak gerek yoktur. Bizim zaman eşittir. Biz para kazanmak için dışarı çıkmak bizim alanı kazdık. Önce, dürüst, ben bile hakkında geri Brezilya olacak düşünmediniz. Şu anda büyük bir zaman için geri gelmek için mutluydu. Ve ben Fenerbahçe için ne çalıyordu seçin. Bazı ne demek aksine iyiyim vardı. Kim alanında son iki yılda olduğu oyuncusu. Ben Fenerbahçe için her zaman yüksek 110 oyun.

Ve ne zaman Fenerbahçe ile ilgili geri Brezilya olacak düşünce düş kırıklığına uğramış durumda. Hangi takım ilk düşündüğüm için mi?

Ben Brezilya düşündüm. Hemen hemen kapatıldı Santos, Palmeiras, Corinthians için, ama fırsat olsaydı.

Sen Saints karşı salladı.

Evet, ama bana daha kişisel, çocukluk rüyaydı. Corinthians bana bir proje sundu. Ronaldo ve bu da kulübün resmi ilgili ve bana bir teklif ettiğini gösterdi. Ve yüzüncü yıl. Oldukça bir tesadüf, her şey oldu. Buraya gelmedi sadece Super Bowl kazanmak için, sana üç yıl içinde Corinthians ile kazanmak için her şeyi kazanmak için geldi. Amacım dört yıl üç, play 40 yıl oynayan ulaşmaktır.

Corinthians yoğun olarak bu yıl yatırım. Hesap ön ağır olamaz?

Corinthians sonraki 10 veya 12 yılda bir yapısal bir kulüp. Mali parçası şey etkilemez. Neto Ben eğer biz Libertadores borç kazanmak değil derler ya 100 milyon $ 'den 500 milyon $ duydum. Ne olup bittiğini bilmiyor. Biliyoruz. Corinthians bir çok satan bir kulüp, televizyon için para var, bir pazarlama olmasıdır. Insanların belki referans MSI, girmiş olan ve daha sonra kötü bir durum sol tarih, ve orada kalabalık alanı işgal istedim bölüm olduğu zaman takım Tevez, Nilmar ve diğerleri Libertadores kaybetti. Ama bugün kulüp insanları yönetmek çok iyi eğitilmiştir. Not That eski değildi. Ama bugün kulüp çok iyi yapılandırılmıştır. O sonraki üç veya dört yıl içinde pek çok başlık kazanmak için büyük bir takım sürdü. Eğer Ronaldo bir süre iki yıl içinde, örneğin, başka bir çatlamak alırsınız.

Bu hikaye o Corinthians çünkü bir ekip çok çirkin, yerel Super Bowl Kazanamayan inanıyor musunuz?

It ilgisi yoktur. Tüm planlama bağlıdır. Kumar tarafından Brezilya kazandı. Ayrıca, takım Copa America kazanmak gelmediğini söyledi. Orada '95, biz, kazanan biz orada 97 gitti de gitti. Anlaşma rakibin daha fazla top to play. Böyle catimba's. Futbol bugün hız, deneyim. Brezilya sorumlu eğlenmek istiyor. Numaraları vardır Brezilya futbol üstünlüğünü göstermek için.

Ama kazanan Super Bowl, hayır özel bir tadı olurdu? , Ancak Libertadores üç Şampiyonlar değildir.

Çok, çok iyi olurdu. Ayrıca uzun zaman önce o Paulista, Brezilya kazandı ... 14 yıl! (gülüşmeler)

Corinthians her pozisyon için iki iyi oyuncu olması için endişeleniyorum. Çek ve Danilo ve Defederico Diş, Ronaldo ve Yarl, vb ... Orada mı?

Savunma çok iyi. Biz Chicao ve William, aynı zamanda Paul Andrew, kim çok iyi bir oyuncu, ve şimdi Jose, Barueri's vardır. Bu takım - kaleci, defans, orta saha ve forvet var omurgası ile - Biz güçlü değildi.

Ve uyum? Danilo sola aşağı da Çekçe, Defederico sol olduğunu, elini sen ... Sol aşağı Ronaldo bile sever ...

Dan burada topun toplu eğitim gördüğü, zaten, görmeden oynamaya adapte olmuşlardır. Ve biz zaten oyuncular yapacak hamle biliyorum. Zaman bunu merak ettim geldi. Ama ortam çok iyi ve eğitimleri çok güven bize veriyoruz, çok güzel olacak play.

Sen Corinthians geçen yıl takip?

Her şeyi takip etti. Sonuna Ronaldo ilk beri. Eğer biraz daha zorladı, Corinthians cekti Brezilya de bir kez şampiyon olması.

Orada yılın ortasında bir satış Andre Santos, Hıristiyan, Douglas oldu.

Eğer satmak Ama bugün, sen yedek parça var.

Fenerbahçe daha önce çok ilerleme olmadan ve André önünde oynuyorlardı.

O orta saha alışkanlığı vardır. Ben yan kulüpler. Ama çok destek için, alt satıra gitmek gibi. Onunla alternated, ama öncesinde ve bu karmaşık durum ona Brezilya takımı ile oynadı. Cafu ve oynadığı yolu farklıydı. Biz işaretlenir ve saldırdı. Bugün sadece Maicon yok. Daniel Alves da yarım gibi oynadı. Marcelo, Real Madrid, yanal değil.

Size kendinizi orada sol tarafından çalışma görüyorum? Danilo kadar orada kalıyor.

Burada Danilo ile George Henry ve Diş ile eğitim verdi. Üç ile çok iyi çalıştı.

Ronaldo 50 oyun bir yıl uzatmak gerekir. And you?

Ben fominha kulüpler. Tüm play, çünkü bu takım zarar vermez istiyorum.

Orada gökada "risk nedir? Özellikle Beckham 2004 yılında geldi, sen Real Madrid, Ronaldo, Zidane ve Figo vardı hayal kırıklığına uğrattı. Niçin?

Basın, ancak suçlama koymayın bu hikaye "galaktik" çok zarar denir. Ve kulüp tur yapmak istediğiniz, hangi pahalıya maliyeti kurtarmak için normal maçları için şarj başladı. Rakipler alana Dünya Kupası sanki son edildi play geldi. Biz oyuncular almaya çalışıyorlardı. Onlar Beckham gömlek satmak için işe söyledi, ama komple bir oyuncu. Real Madrid çok çok büyük ama içinde bir şey eksikti. Bunlar çok tartışma yarattı. Orada daha sonra çalışmayan bir canavar yaratmak hiçbir nokta.

Ama burada da orada kurtarma böylece ağırlığı için Baladeiros olarak Ronaldo olmadığımız ...

Ronaldo, yağlı veya ince, kel veya tüylü, her zaman olduğu Ronaldo.

Ancak Brezilyalı oyuncu eğitim bir sürü gibi Avrupa'da balladeer olmak için bu şöhreti değil. Türkiye bile bu oldu. Niçin?

Şiddet konuşma, yoksulluk gibi. Sorunlar, ancak görüntü olamaz sadece. Stereotype herkes sever. Brezilya'da çok olur. Kendiniz kariyeri, çok dinle. Bu eğitim meselesi, saygı. Ne zaman kazanırsanız, gidebilir ve zaman kaybı, yapamam. Bir gazeteci bir ballad değildi!

Ne oynadığı en iyi oyuncu?

Beckham.

Iyi Ronaldo ve Zidane daha?

No Onlar benzersizdir. Ronaldinho (Gaucho) de. Bizim kuşağın güzel bir hikayesi vardır. Ama Beckham büyük oyuncusu.

Ne zaman yenilgi için bir oyuncunun suçu ne düşünüyorsunuz? 1998 yılında, çünkü Ronaldo nöbet vardı ki Brezilya kaybettiğini söyledi. 2006 yılında, kendi ağırlığı veya çorap ayarlama ...

Kazanan her zaman çok karmaşık. Ve ertesi gün herkes ne kazandık unutuyor. 1998 yılında da ben bayrak tekmeledi şikayet etti. Çünkü hakim olduğu topu gittiğini görmedim başladı. Veya kiralama Danimarka karşı yanlış. Veya çorap hakkında hikaye icat etti. Ben nerede olmak vardı. Brezilya iyi oynadı değil mi? Böylece herkes, gerek bir teklif veya bir kişinin izole etmek için şikayet ediyor. Ben Ribéry olan herkes en tehlikeli oyuncu civarında olduğunu söyledi iptal başardı heck beni karşıladı. Zidane dengesiz. Hatta maçtan sonra bizim soyunma odasına geldi ve dedi ki, "I'm Real Madrid yaptı sezonu için üzgünüm. Ama ne var bugün yaptım yaptım."

Ne diğer tarafında seçim görür? Önce, kim ne kadar ileri ve geri hareket bilen bir oyuncu sol aşağı kimse Maicon.

Umarım Andre seçimi geri, geri Kléber. Sürece ben geliyorum ...

Geri gelmek ister misin?

Birkaç kere: Ben seçim Dünya Kupası ya da kötü bir çevre için losing dışarı gelmediğini söyledi ettik. Kim kariyerimi bitirmek istedim bazı gazeteciler nedeniyle, çorap hikayesi icat bıraktı. Çünkü Dünya Kupası, geri çünkü benim döngüsü Avrupa bitti geldi değil Korintliler döndü. Gitti geri Corinthians için, Sao Paulo Libertadores, Brezilya şampiyonu olmak ... play Benim kazanmak That's for sure üç başlık, of. Üç yıl içinde dört başlık kazanmak için verir en azından. Ama eğer oyun iyi seçimi geri biliyorum.