Merhaba bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,
bir tanıdık sitesine ürün girmemi rica etti,flash-php bir site girebilmek için yapan webmasterdan yönetim şifresini istedim fakat veremeyeceğini söyledi!
daha sonra ftp şifrelerini bütün bilgileri istedim,hostinge baktığımda sadece bir index.html var onun içine eklenmiş bir frameden işliyor site.
Kendi savunması şu şekilde,
ben siteyi yaptım emek harcadım kaynak kodlarımı dosyalarımı vermem,kendi serverımda tutarım.
bu arada sitenin yapılış ücreti 1000 dolardı.
Daha sonra da söylediki siteye bir admin paneli yapmamış,ürünleri dbye elle ekliyormuş.
Siz siz olun böyle işgüzar kendine webmaster diyen kişilere site yaptırmayın.
Bugüne kadar 100den fazla site yaptım hepsinde iş bitince o anki halini bütün dosyaları ve dbyi bir cdye çekip müşteriye yedek olarak saklaması için teslim ettim.
Site yaptırırken kodlatırken önceden kesinlikle site bitiminde bütün dosyaları size teslim edeceğine anlaşın.Yoksa bu şekil bir tufaya gelir en ufak bir ürün ekle çıkar şekli şeylerde servis ücreti bakım ücreti adı altında sizi sömürmeye devam ederler.
Size yaptığı sitenin flash veya herhangi bir şey fark etmez,dosyalarını teslim etmeyecek kişilere güvenmeyin.
Bu şekilde çalışan işgüzar webmasterların da forumda prim yapmasına izin vermeyin.
Yok emek harcadım bilmem ne,yok windowsu alırken size kaynak kodlarını mı veriyorlar sadece kullanma hakkı veriyorlar gibi kendilerini haklı çıkarmaya yönelik şeylere inanmayın,çünkü siz zaten verdiğiniz bedelle o emeği satın alıyorsunuz ve iş sizin oluyor.
Bunlar piyasadaki 20 milyona SEO yaparım seni ilk sayfada çıkartırım diyen
ve ya piyasada genel olarak atıyorum 300 liraya yazılabilecek bir alışveriş sitesini 50 liraya ben yaparım diyip piyasayı batıran ve genelde o işi de batırıp kaçan çakallardan hiç bir farkı yoktur.
umarım website yaptıracak kişileri aydınlatmada yardımcı olmuştur.
Konu bu bölümü alakadar ettiği için buraya açtım,uygun bulunmazsa olması gereken yere yönetici arkadaşlar taşır.